Ambient

Črni marmor v razkošnem stanovanju v Kijevu

Oblikovalca Iryna Dzhemesiuk in Vitalij Yurov sta v Kijevu v Ukrajini ustvarila še eno razkošno stanovanje, v katerem prevladuje odprt tloris, črni marmor in elegantna notranja oprema v temnih in svetlih odtenkih.

Ambientdizajn 9/30/2015, 10:17 AM

Črn marmor prekriva predsobo, kuhinjo in jedilnico ter del dnevne sobe, nato pa v stopniščnem delu, ki vodi v zasebni del stanovanja, preide v temno leseno oblogo.

Odprti koncept bivanja postaja običajen. Odprt tloris odpira prostor in prežene občutek utesnjenosti in brezzračnosti. Oblikovalca sta z marmorjem določila meje dnevno-bivalnega prostora in povezala posamezna funkcionalna območja.

Če bi z marmorjem prekrila tako stene kot tudi tla, bi bil prostor prehladen in preobložen. Ker pa sta izbrala samo eno površino, sta dala prostoru klasičen pridih, hkrati pa sta marmor povezala z drugimi sodobnimi materiali. 

Oblikovalca imata rada velike umetniške figure, zato sta prvo stopnico stopnišča podaljšala do dnevne kopalnice, prostor pa oblikovala kot izložbo oz. galerijo. Satinirano steklo je z zadnje strani osvetljeno, element - le v drugačnih dimenzijah - pa se pojavi tudi v kopalnici. Osvetljeno satinirano steklo je zanimiva 'svetilka', ustvarja pa tudi vtis okna.

Kuhinja in jedilnica sta del odprtega dnevno-bivalnega prostora, vendar sta ju oblikovalca s kovinskim regalom ločila od dnevne sobe, zato je jedilnica kljub obilni količini marmorja intimen prostor. Prostor je prijazen tudi zaradi svetlobe tople barve, ki prihaja izza letvenih drsnih vrat, ki so del kuhinje.

Ali ob takem razkošju in blišču pozabiš na potrebe, ki so te prignale v kopalniški prostor?

Predsoba stanovanja je odprta in svetla ter oblikovana kot mini sprejemnica. Le kdo se ne bi branil udobnega sezuvanja ali prebiranja pošte na tako udobni in praktični oblazinjeni klopi.

Ne spreglejte

Če so vam všeč luksuzna stanovanja z odprtim tlorisom, stopnišča, marmor in medeninasto pohištvo, boste zagotovo cenili še en projekt ukrajinskih oblikovalcev, Iryne Dzhemesiuk in Vitalyja Yurova. Črno barvo, ki je bila osnova prenove stanovanja, redko najdemo v pariških stanovanjih. Več v članku Črno barvo redko najdemo v pariških stanovanjih.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki