Ambient

Dizajn počitniške hiše je navdihnila narava

Projekt YCL Studia, ki se nahaja v Palangi v Litvi, je inspiracijo za počitniško hišo povzpel iz štirih naravnih elementov - peska, vode, borov in oblakov, da bi hiša spominjala na prelepo pokrajino arhipelaga Ferskih otokov v Norveškem morju. V domu je prisoten svež duh in izčiščena lepota sodobnega skandinavskega oblikovanja, prepletena z nepričakovanimi umetniškimi rešitvami in elegantno paleto materialov.

Ambientdizajn 22.10.2017, 10:18

Glavni bivalni prostori počitniške hiše so prostorni in sončni (zahvaljujoč ogromnim panoramskim oknom od tal do stropa, ki pokrivajo eno od sten in povezujejo notranje prostore z zunanjo leseno teraso) in imajo preprost duh počitniškega doma, čeprav bi bila hiša izjemno udobna tudi kot stalen dom.

Oblaki so izraženi skozi bele in lahke površine, modri poudarki, predvsem sodobna sedežna garnitura modre barve ter manjše podrobnosti, kot npr. skulptura slikarja in kiparja Tróndurja Paturssona, pa izražajo prisotnost vode.

Pesek je v interierju prisoten z lesom in leseno talno oblogo, ki prekriva celoten dnevno-bivalni prostor in s svojo toplo in svetlo teksturo prinaša sproščeno vzdušje. Talno oblogo dopolnjuje lesena umetniška stena, ki zdužuje lesene letve in LED-razsvetljavo.

Notranja oprema in svetlobne rešitve so trendovske in sodobne, prisotne so barve, oblike in teksture, ki so še vedno sveže ter značilne za skandinavski stil. 


Foto: Leonas Garbačauskas, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi