Ambient

Družinski dom, opremljen v industrijskem stilu

Tale enodružinski dom, ki se nahaja v Kovyri v Ukrajini in ga je leta 2015 zasnovala oblikovalka Marta Gourd, je prežet z industrijskim stilom. Prostorna notranjost v dveh nadstropjih nudi 110 kvadratnih metrov bivalnih prostorov. Dom je razdeljen na javni pritlični in zasebni bivalni del v zgornjem nadstropju. Lastniki so želeli moderen dom z elementi industrijskega stila, zato je oblikovalka sledila željam in ustvarila njihov sanjski dom, opremljen z industrijskimi elementi in materiali.

Ambientdizajn 2/9/2017, 9:35 AM
Že predsoba, ki je opremljena z udobno oblazinjeno klopjo, nakazuje industrijski stil domovanja.

Dnevna soba odprtega tlorisa je opremljena s kaminom, v zadnjem delu prostora se nahaja lesena moderna kuhinja. Lesena jedilna miza s kovinskimi stoli Tolix in svetilkami v industrijskem stilu ločuje posamezna območja v dnevno-bivalnem prostoru. 

V dizajnu interierja prevladujejo materiali in pohištvo, ki so značilni za industrijski stil: kamen, kovina in les. Barvna shema je bila izbrana glede na funkcionalni namen vsakega prostora - od svetlo rumene v otroški sobi do sivih odtenkov v dnevni sobi in predsobi. Interier je zelo funkcionalen, a hkrati eleganten.

Družinski dom, opremljen v industrijskem stilu, ponuja stilsko pohištvo in izčiščene linije, ki so prijetne na oko. Dnevna soba je udobna in sproščena. S projekcijskim platnom je prostor kot nalašč za gledanje filmov in druženje. Še en projekt oblikovalke Marte Gourd si lahko ogledate tukaj: 
Sodoben interier z minimalističnimi poudarki

Pod stopnicami se nahaja dnevno stranišče.

V zgornjem nadstropju je oblikovalka uredila veliko spalnico za starše, otroško sobo in kopalnico. Stopnišče je z oblazinjeno klopjo in shranjevalnim prostorom postal večnamenski prostor.

Svetle barve v otroški sobi prinašajo močnejši barvni poudarek v sicer manj izrazito barvno shemo.Kaj menite o stilu tega doma? Ste ljubitelj industrijskega stila?

Foto: www.onekindesign.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki