Ambient

Eklektični dom in kalifornijski življenjski stil

Dom z odprtim tlorisom meri 156 kvadratnih metrov in je eklektična mešanica linij, oblik, kontrastnih barv in materialov, vse pa povezuje keramika Ceramiche Refin. Eklektični dom ustreza kalifornijskemu življenjskemu stilu in bivalnim potrebam velike družine.

Ambientdizajn 7/15/2015, 2:04 PM

Eden izmed ciljev, ki so si ga zastavili oblikovalci iz podjetja Ceramiche Refin za hišo Mansfield 355 v Los Angelesu, je bil:

''nekaj svežine in klasičnega italijanskega stila, mešanica azijskih vplivov v dekorju ter italijanskega šika, ki ustreza kalifornijskemu življenjskemu stilu''.

Hiša ima pet spalnic in pet kopalnic in je prilagojena bivanju velike družine. Prefinjena, a minimalistična sodobna hiša ima velik, odprt dnevno-bivalni prostor, katerega krasi keramika Refin. Dizajni so urbano-klasični in jih je mogoče najti v celotnem domu, v dnevni, jedilnici in na vrtu, urejenem v japonskem stilu, ter spalnicah in kopalnicah v drugem nadstropju.

Talna keramika v videzu betona in črni okenski okvirji dodajo surov industrijski poudarek, lesene podrobnosti pa dopolnjujejo prostor s toplejšim, bolj vabečim videzom.

Jedilnica je lahko del notranjih prostorov ali pa vrta. To omogočajo velike drsne steklene površine.

Lesene podrobnosti dopolnjujejo keramiko v videzu betona in napolnijo kopalnice s toplejšim, bolj vabečim videzom. Kopalnice niso popolnoma enako opremljene, lahko pa prepoznamo isti koncept.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet