Ambient

Eklektično stanovanje, ki združuje različne stile

Ustvarjalno stanovanje se nahaja v Gdansku na Poljskem. Stanovanje je leta 2015 prenovilo in zasnovalo podjetje Fabryka Wnętrz. V notranjem opremljanju se je vedno mogoče odmakniti od trenutno aktualnih trendov, včasih pa se zgodi, da lastniki iz različnih razlogov ne sledijo vsem oblikovalskim priporočilom arhitektov.

Ambientdizajn 2/16/2017, 4:00 PM
Notranja oprema prostornega stanovanja je eklektična in združuje različne stile. Portfolio podjetja Fabryka Wnętrz je stilistično nadvse pester, a tokratni interier nas ne navdušuje v tolikšni meri, kot nas je njihov projekt moderne družinske hiše v poljskem mestu Tczew

Del stanovanja s kaminom stilistično spominja na majhno stanovanje s klasično/moderno notranjo opremo, ki smo ga pred kratkim predstavili v rubriki Ambient, a v nadaljevanju dnevno-bivalnega prostora stopi v ospredje drug stil, namesto belo-črne barvne palete s kančkom rdeče pa so opaznejši rjavi in zeleni poudarki.

Všeč nam je črno kasetirano okno, s katerim so arhitekti zaprli del stene, da so postavili sedežno garnituro L-oblike ter spustili naravno svetlobo v predsobo. Morda je bil projekt fotografiran prezgodaj, v fazi, ko še niso bile urejene vse podrobnosti, ali pa lastniki niso upoštevali vseh oblikovalskih priporočil arhitektov, saj lahko zasledimo kar nekaj stilističnih nedoslednosti. Se tudi vam zdi, da je na zgornji fotografiji najlepši del stanovanja?

Če bi lahko vplivali na notranjo opremo interierja, potem bi v dnevni sobi odstranili vse rjave kože in vse rjave ter zelene blazine. Dnevna soba bi bila lepša z enobarvnimi pastelnimi zelenimi in rdečimi blazinami, ki bi bile barvno nadaljevanje slike na kaminu. Odstranili bi tudi monstero skupaj z grdim loncem, saj je roža preveč živahna in v nasprotju z zadržanim baročnim cvetličnim motivom.Okna v tem interierju potrebujejo zavese ali žaluzije! Prepričani smo, da bi dnevno-bivalni prostor pridobil z večjim panoramskim oknom. Obžalujemo, da se vzorčasta keramika iz predsobe ne nadaljuje na kuhinjski oblogi. Betonske plošče na steni so odvečen element, saj plošče ne pripomorejo k enotnosti, ampak celo poudarjajo najrazličnejše linije. Tudi kuhinjski pulti so potrebni zamenjave, saj so ti najverjetneje samo začasni.
 
Otroška soba je ljubka in igriva, prav takšna, kot naj bi bil prostor za majhnega otroka.
Igrivi kotički spodbujajo igro in domišljijo.Spalnica bi bila lepša z dekorativnim betonom, saj bi ohranili videz betona, izognili pa bi se številnim linijam betonskih plošč.
 


V manjši kopalnici se nahaja element, ki morda čaka na boljše čase oziroma zamenjavo, lahko pa tudi nakazuje drugačen pristop. 

Ker ne poznamo ozadja kopalniškega elementa, bomo raje pojasnili, kaj je upcycling. Upcycling ali ustvarjalna ponovna uporaba je proces preoblikovanja odpadnih izdelkov, surovin, neuporabnih ali nezaželenih izdelkov v nov uporaben predmet. Upcycling krepi tudi okoljsko zavest. Upcycling je nasprotje recikliranja, kjer z razgradnjo predmetov pridobimo osnovne surovine slabše kakovosti, ki pa so še vedno uporabni. 

V drugi kopalnici se zdi, da so kopalniški elementi bolj usklajeni, a na žalost so svetila različnih stilov in nimajo s kopalniško armaturo prav ničesar skupnega. 

Dragi bralci, kaj menite o notranji opremi tega eklektičnega stanovanja?
Ste opazili še kakšno stilistično nedoslednost?


Navdih:

Moderno stanovanje s ščepcem nenavadnega

Počitniška lesena hiša ob umetnem jezeru

Brezčasno skandinavsko stanovanje v Gdansku


Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki