Ambient

Eleganten dotik Chanela v loft stanovanju v Švici

V Zürichu se nahaja industrijska zgradba z loft stanovanjem, ki ga je leta 2015 podjetje Daniele Claudio Taddei preobrazilo v sodoben dom. Notranjost stanovanja je segala v 80. leta, zato jo je bilo treba posodobiti.

Ambientdizajn 3/31/2016, 8:13 AM

Da bi obdržali občutek velikega in odprtega prostora, so bile stene kopalnice nadomeščene s stekleno kocko, ki služi tudi kot nova pralnica in stranišče za goste. Talne odprtine, ki so prej služile drugim namenom, so prekrili s steklom, da svetloba proseva skozi, stanovanje pa je dobilo tudi nova panoramska okna, ki segajo vse do stropa in vidnega lesenega ostrešja. 

Stare stopnice so bile zamenjane z novimi stopnicami iz črnega jekla in s stekleno ograjo. Obstoječe lesene talne obloge so bile prenovljene in obdelane z barvnimi pigmenti, da ustrezajo industrijskemu značaju loft stanovanja ter barvni paleti..

Sodoben in eleganten videz interierja je bil dosežen z zelo purističnim, hladnim dizajnom ter barvno paleto, ki vključuje belo, bež, sivo in črno barvo. Vizualna zanimivost in napetost je bila ustvarjena s kontrastom med različnimi materiali, na primer steklom, betonom in tekstilom, le nekaj oblazinjenih pohištvenih elementov pa daje interierju barvni poudarek.

Črni jekleni okvirji okoli stekel so bili v šali poimenovani kot eleganten 'dotik Chanela'. Se strinjate?

Navdih: Loft stanovanje, polno rastlin in modrih poudarkov, Mladostno in zabavno loft stanovanje v Kijevu

Odprta kopalnica je idealna rešitev, če imate velik proračun, ste ljubitelj razkošnih prostorov in nimate težav z intimnostjo.

Navdih:

Izčiščeno, hladno in dolgočasno? Enostavno, elegantno in privlačno? Ne glede na to, kako gledate na minimalistično notranjo opremo, ta koncept je bolj široko sprejet, kot si mislite. V skladu s teorijo 'manj je več' moramo o minimalizmu ponovno razmisliti, saj to ni le bela/črna škatla ali hladen ultramoderen prostor, temveč koncept, ki se posveča tako funkcionalni zasnovi kot tudi poenostavljenemu načinu bivanja. Več v članku Minimalizem v notranjem opremljanju – manj je več.

Trendi, notranja oprema in eleganca ambienta

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki