Ambient

Elegantna amsterdamska hiša z eksotičnim dekorjem

Amsterdamski studio Cocoon Living je preoblikoval veliko trinadstropno hišo v sodoben dom za družino, ki veliko potuje. Prenova je del večjega projekta, katerega namen je obnoviti številne stare stavbe, ki obkrožajo amsterdamske kanale na Nizozemskem. Mnogo starih stavb ob kanalih je bilo v zadnjih letih prenovljenih in so postale elegantni sodobni domovi.

Ambientdizajn 1/5/2018, 2:08 PM


Ko stopimo v notranjost hiše, opazimo eklektično mešanico pohištva in dekorja na popolnoma belem ozadju. Odprti prostori in okna od tal do stropa dajejo občutek svetlega doma. Simetrija, naravna svetloba in prisotnost bele barve ustvarjajo želeno mirno vzdušje, ki ga je iskala družina.

Poleg izjemne okolice, ki jo zaznamuje prisotnost kanalov, so tudi odprti prostori napolnjeni s svetlobo, zahvaljujoč velikim oknom in prevladujoči beli barvi. Barvno enotnost razbije le temen lesen parket in nekateri barvni poudarki.

Po vsem svetu skozi dnevno sobo
Prostorna in svetla dnevna soba je elegantna s svojimi belimi stenami, poliranimi policami in svetlečimi konzolami ter eksotičnimi dekorativnimi predmeti. Osrednje mesto v dnevno-bivalnem prostoru zaseda okrogla miza, ki vabi, da sedete v enega od oblikovalskih stolov Drop

"Eksotični dotik ustvarjajo dekorativni elementi, ki odražajo popotniško strast družine," je povedal oblikovalec Sander van Eyck.

Na polici se nahaja reprodukcija ibisa, avtohtone ptice iz Južne Amerike, ki je zaradi svoje svetlo oranžne barve nesporna zvezda dnevne sobe. 

Eleganten bel pult pa je zvezda kuhinje. V kuhinji se vse vrti okrog subtilne delovne površine, ki je izdelana iz naravnega akrilnega kamna HI-MACS® bele barve.

Neporozna, popolnoma gladka in brezšivna površina zagotavlja čistočo in enostavno vzdrževanje, poleg tega pa trajnost in visoka odpornost na vročino omogoča vključitev kuhalne plošče v strukturo ter preprosto kuhinjsko delo.

Sander van Eyck je barvni poudarek v prostoru ustvaril z nepričakovanim kontrastom medenine. Stena iz marmorja pa poskrbi za dodatno razkošje.Baročni lestenec v zlatih tonih zagotavlja dotik razkošja v sodobni kopalnici, njegova prisotnost pa je v nasprotju s preostalim prostorom, v katerem prevladuje bela barva. Lestenec v kombinaciji s črnimi elementi pusti osebni pečat.

Oblikovalec je v kopalnici, veliki 9,5 kvadratna metra, oblikoval dve niši, ki sta obrnjeni druga proti drugemu, kar pušča prostor na sredini za luksuzno samostoječo kopalno kad in veliko okno. Ogledala, ki segajo od tal do stropa, prispevajo k vizualno večjemu prostoru. 


Foto: Pam Kat, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki