Ambient

Elegantno stanovanje v rožnato-vijoličnih odtenkih

To je nova podoba elegantnega stanovanja v Ljubljani, v katerem rožnato-vijolični odtenki poživljajo bež in rjavo barvno paleto. To so odtenki, ki ustrezajo mladima stanovalkama, mami in hčerki, arhitekturni studio Prostorama pa je odgovoren za funkcionalno ureditev stanovanja. Za spremembo načrta je poskrbela kar lastnica, ko se je nenadoma odločila, da zamenja obstoječo kuhinjo s sodobno. Navidezno preprosta odločitev je popolnoma spremenila podobo in ureditev dnevno-bivalnega prostora. Odločitev, ki se je obrestovala, saj je lastnica dobila sanjsko kuhinjo.

Ambientdizajn 10/15/2015, 10:20 AM

Skoraj novo stanovanje v ljubljanski soseski so prejšnji lastniki uredili glede na svoje potrebe, potem pa v njem niso nikoli zaživeli. Stanovanje je kupila mlada ženska z majhno hčerko. Ker sta se želeli hitro preseliti, celovita prenova ni bila v načrtu. Talne obloge in obstoječa kuhinja naj bi ostale, kopalnico bi preuredila, s spremembo tlorisa bi pridobili otroško sobo … Nekaj obstoječega pohištva bi preselila, manjkajočo notranjo opremo pa je nameravala dokupiti.

Načrtovanje novega tlorisa in odstranitve nenosilnih sten je bilo v polnem zamahu, da bi stanovanje postalo prijeten, prostoren in funkcionalen dom, ko se je lastnica nenadoma odločila, da želi novo, sodobno kuhinjo. Popolna sprememba kuhinje in njene postavitve je omogočila odprt tloris in nastanek velikega dnevno-bivalnega prostora. 

 
Mojstri so speljali odtoke do kuhinjskega otoka, naredili betonsko preklado in jo skupaj s podpornima stebroma oblekli v knauf in vanj vgradili luči. Lastnici se je z novo kuhinjo uresničila želja po kuhinjskem otoku in gospodinjski omari, v katero bo lahko pospravila vse majhne kuhinjske naprave.

Ker je lastnica nekatere kose pohištva preselila iz prejšnjega stanovanja, sta bili temno rjava in bež barva že od vsega začetka del barvne sheme. Umirjeni odtenki ustvarijo eleganten prostor, vijolični in zamolklo rožnati poudarki pa ga poživljajo. Lastnica pravi, da so puhaste svetilke Bela Bela najbolj občudovan element v stanovanju.

Kopalnica se nahaja v zasebnem delu stanovanja, ki je z vrati ločen od družabnega dela. Elegantno kopalnico so popestrili z mozaikom s kovinskim leskom.

Udobna spalnica je opremljena z oblazinjeno posteljo in garderobno omaro. S steno v zamolklo rožnatem odtenku in umetnino, ki da spalnici ženstveni poudarek, je prostor prav vabljiv.

Izbiranje barvnih odtenkov je težavno in zamudno. Obstaja na stotine možnosti, med katerimi je mogoče izbirati. Na trenutke lahko že obupujemo, saj se nam zdi nemogoče, da bi izbrali popoln barvni odtenek. Izbrali smo pet barvnih odtenkov, ki jih morate preizkusiti na steni v svojem domu, saj so trenutno najbolj priljubljeni in 'vroči'. V preteklosti na teh pet odtenkov morda ne bi niti pomislili, z novim znanjem in foto navdihi pa jih boste vzljubili. Boste izbrali modro, sivo, olivno zeleno, zamolklo rožnato ali slivovo vijolično? Več v članku Barvni odtenki, ki jih morate preizkusiti na steni

Kliknite na povezavo in si oglejte še več fotografij projekta (tudi prej-potem), ki ga je Prostorama poimenovala Urbani šik.

Foto: www.prostorama.si

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki