Ambient

Enosobno stanovanje v Stockholmu s stekleno steno

Prenovljeno enosobno stanovanje, ki se nahaja v Stockholmu na Švedskem, je opremljeno v industrijskem stilu. Elegantno stanovanje je majhno in kompaktno, vendar ponuja funkcionalen tloris in dovolj shranjevalnega prostora na majhni bivalni površini. Prostori so odprti, zaradi belih sten in minimalistične opreme pa tudi zračni in nenašarjeni.

Ambientdizajn 25.5.2016, 16:40

Predsobo stanovanja določajo belo prepleskane stene in črna keramika. Velik shranjevalni prostor omogoča mesto za shranjevanje čevljev, oblačil, torbic in drugih predmetov. Povečanje odprtine med kuhinjo in dnevno sobo je pripomoglo k občutku odprtega in zračnega prostora.

Kuhinja z opečnato steno je opremljena s temnimi omaricami, ki jih poživljajo medeninasti dodatki. Kuhinja je opremljena še z nizom visokih omar, jedilno mizo z barskimi stoli za štiri osebe, zaradi oken pa je prostor obsijan z naravno svetlobo.

Navdih: Keramika v videzu opeke - Marazzi, Terramix

V dnevni sobi temna hrastova tla ustvarjajo ostro nasprotje belim stenam. Notranja oprema nudi potrebno udobje in občutek domačega. Industrijska svetila dopolnjujejo vzdušje in interier napolnijo z elegantno estetiko.

Enosobno stanovanje v Stockholmu s stekleno steno

Majhno stanovanje ima eno spalnico. Steklena stena v industrijskem stilu razdeli prostor na spalni del in dnevno sobo. Steklena stena ohranja spalnico svetlo in zračno, hkrati pa nudi potrebno zasebnost. Temen hrastov parket se nadaljuje iz dnevne sobe. Stena za posteljnim vzglavjem je okrašena s stensko poslikavo z motivom pokrajine v različnih odtenkih sive barve.

Stanovanje ima tudi majhen balkon.

Kaj menite, je to majhno stanovanje dovolj očarljivo ali je premajhno za vaš okus?

Navdih:

V Bukarešti v Romuniji se nahaja 53 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki sta ga zasnovala arhitekta Bogdan Ciocodeica in Diana Rosu. Stanovanje se nahaja v novozgrajenem stanovanjskem kompleksu. Glavni cilj projekta je bil velik in svetel bivalni prostor, ki bo tako enoten kot tudi funkcionalno skladen z vizualnega in estetskega vidika ter bo imel dovolj shranjevalnega prostora. Tako kot pri vsakem drugem projektu sta arhitekta poskušala prinesti življenje v stanovanje, ki te zajame v trenutku, ko vstopiš vanj. Kljub majhni kvadraturi je prostor odprt, a hkrati nudi stanovalcema tudi zasebnost. Več v Majhno stanovanje, ki je odprto, a tudi zasebno.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki