Ambient

Funkcionalno stanovanje na 67 m2

67 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je zaradi pametne postavitve zelo prostorno in udobno. Arhitekt Marcos Mar je stanovanje funkcionalno preuredil, da je nastalo funkcionalno stanovanje, primerno za bivanje para s hčerko.

Ambientdizajn 9/22/2015, 8:00 AM

Notranji prostori imajo odprt koncept dnevne sobe, kuhinje in jedilnice. Poleg tega ima stanovanje še domačo pisarno, dve spalnici in teraso. Lastnika rada kuhata, zato je odprta razporeditev kot nalašč za družino in njihove prijatelje, da se zberejo okrog mize. Stene vizualno ločujejo med javnim in zasebnim delom doma. Dnevna soba nudi dovolj prostora za branje in druženje ter veliko shranjevalnega prostora za knjige in dodatke.

Kljub minimalnim dimenzijam dve spalnici nudita veliko funkcionalnosti.

Arhitekt je domiselno razdelil površino. V dnevni sobi se nahaja omara, v otroški sobi dve pisalni mizi, obdani z visokimi omarami, drsna vrata pa lahko pregradijo delovni prostor na dva dela, in sicer študijski prostor oz. domačo pisarno in otroško sobo.

Delovni prostor za dve osebi v otroški sobi ima fiksno stekleno pregrado nad delovno površino, da naravna svetloba neovirano prehaja.

Otroška soba je opremljena s pogradom. Spodnji pograd je s številnimi blazinami kot udoben kavč, ki daje zračnost prostoru, hkrati pa se lahko razširi v zakonsko posteljo, ko je to potrebno.

Spalnica je opremljena z garderobno omaro od tal do stropa, ki ima drsna vrata. Ker je prostora zelo malo, sta v posteljno vzglavje integrirani tudi nočni mizici.

Končni rezultat je očarljiv dom, poln naravne svetlobe in funkcionalnih prostorov, ki poskrbijo za življenjski stil družine.

Ste se zaljubili v to prostorno stanovanje na tako omejeni bivalni površini. Kaj menite o tem pametnem dizajnu?

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki