Ambient

Geometrijski vzorci dajejo stanovanju značaj

Navdihujoče sodobno stanovanje se nahaja v Milanu v Italiji. Leta 2014 ga je zasnoval arhitekt Diego Grandi. Zadnje nadstropje stanovanjske zgradbe iz dvajsetih let prejšnjega stoletja je bilo preoblikovano, da sledi osebnemu estetskemu jeziku lastnikov. Izvirni tloris stanovanja je bil spremenjen zaradi upoštevanja sodobnih potreb. Tradicionalna porazdelitev prostorov z vhodom, stranskim hodnikom in med seboj povezanimi sobami je bila preobražena v prostorne in odprte sobe, geometrijski vzorci pa poskrbijo za značaj in vizualno zanimivost.

Ambientdizajn 12.5.2016, 9:59

Poleg vhoda se sedaj nahaja prostor, velik 40 kvadratnih metrov, v katerem so uredili dnevno sobo in kuhinjo z jedilnico, ki sta ločeni z drsno stekleno steno.

Nova ureditev tlorisa, stroga in praktična, je izhodiščna točka za druge elemente, ki so značilni za projekt. Arhitekturne rešitve in po meri narejeno pohištvo, na primer dolga klop v jedilnici, vgradno pohištvo v dnevni sobi, drsna steklena stena v kuhinji ter vizualna kontinuiteta med dnevnim prostorom in spalnico, so bili oblikovani, da dodajo globino majhnemu prostoru.

Geometrijski vzorci in dekorativni poudarki dajo stanovanju značaj. Kuhinja in kopalnica sta arhitektova igra s prostorom, v katerem najprej opazimo subtilno uporabo barv zadržanih odtenkov in geometrijskih vzorcev na steni ali tleh. 

Navdih: 25 geometrijskih sten za sodoben dom

Kratek hodnik vodi do spalnice, velike kopalnice in garderobne sobe.

Z vgradnim regalom z minimalističnimi drsnimi vrati je arhitekt ločil spalnico od garderobne sobe. Odprta drsna vrata so funkcionalno pohištvo, ki prekrije knjižni regal in daje vtis stene. 

Navdih: 17 kopalniških idej, ki so vse prej kot dolgočasne, 10 načinov, kako dodati barve v kopalnico

Navdih:

Ko boste videli, kako postane prostor zanimiv že zaradi enega samega vzorca, se boste opogumili in v prostor boste vnesli večji odmerek vzorcev. Več v Zakaj vsak prostor potrebuje nekaj vzorcev.

Foto: Denise Bonenti, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki