Ambient

Gorska hiša, ki je spoj rustikalnega in modernega

Gorska hiša se nahaja na španskem podeželju. Hiša ima zunaj rustikalne značilnosti, v notranjosti pa je arhitekt Alfons Tost zasnoval radikalno sodobno podobo.

Ambientdizajn 30.4.2015, 9:13

Kamnito pročelje dopolnjujejo leseni elementi, saj je les najpomembnejši gradbeni material v Pirenejih. Terasa pred vhodom pozdravlja svoje stanovalce.

V izrazito sodobno opremljeni dnevni sobi dekorativni dodatki prinašajo toplino v prostor. Velika okna omogočajo, da naravna svetloba prodre v prostor in se odbija od lesenih talnih oblog. Arhitekt je to območje opremil z luksuzno notranjo opremo – sedežno garnituro Ada Gogoni Tufty Time, ki jo je oblikovala Patricia Urquiola za B & B Italia, in lesenimi stranskimi mizicami Accions.

Stena v dnevni sobi združuje veliko funkcij, vključno s prostorom za drva, kaminom, drsnimi vrati, ki prekrivajo avdio-vizualno opremo, in vgradnimi knjižnimi policami. Omara je narejena iz jekla.

Dizajn jedilne mize Xilos (Antonio Citterio, Maxalto) ponuja elegantno preprostost. S kmečko elegantnim vzdušjem ponuja jedilnica mehke odtenke, lahke materiale in samo bistveno. Platnene zavese nudijo naravno eleganco, ki prinaša toplino.

Stene in tla v kuhinji so betonske, pobarvane z bledo sivim odtenkom. Kuhinjski otok ima hrastova vrata, zaključuje pa ga granit in nerjaveče jeklo.

Stopnišče je osrednji element, ki s svojimi čistimi linijami zagotavlja podobo veličastnega prostora. Prostor se lahko po potrebi zapre z drsnimi vrati.

Manj je več, bi lahko rekli za spalnico in kopalnico – hrastov pult, umivalnik iz marmorja ter betonske stene in tla.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki