Ambient

Hedonizem ali črno-beli minimalizem: GAO arhitekti

Oblikovanja interierja stanovanja za uspešnega, mladega poslovnega človeka sta se arhitektki Petra Zakrajšek in Helena Bernik iz podjetja GAO arhitekti lotili s kančkom hedonizma, ki sta ga navezali na lastnikovo strast do cigar. Dinamičen način življenja, ki je v smislu uživanja doma povezan s funkcionalnostjo in udobjem, sta nadgradili z eleganco črne in kontrastom bele barve. Naravna, zgolj oljena struktura masivnega hrasta pa skupaj z detajlom pletenih vrvi preseka eleganco in vse skupaj naredi dostopno in šarmantno duhovito, a tudi moško.

Ambientdizajn 4/25/2017, 10:18 AM

Kuhinjsko potezo sta arhitektki iz podjetja GAO arhitekti kot pri že drugih oblikovanih interierjih enakega tlorisa v Situli poudarili po celotni širini prostora. S tem je prostor postal celovit in odprt proti čudovitim razgledom na center Ljubljane.

Svetleča struktura belih subway ploščic vzdolž cele kuhinjske stene razprši svetlobo in ustvari odtenke tridimenzionalnih odsevov, ki se nenehno spreminjajo. Linija je poudarjena s črnim kuhinjskim otokom, ki prehaja v hrastovo jedilno mizo.

Črna stena, na katero so obrnili sedežno garnituro, je močno zaledje in z detajlom vitrine, ki služi hranjenju škatel s cigarami, likovno zaokroža bivalni del. Vitrino so uokvirili z izbranimi dekorativnimi letvicami, da deluje kot umetniško delo. Letvice so izbrali v galeriji za uokvirjanje umetniških del in z njimi le še poudarili osnovno idejo.


Ključni oblikovalski element so bile tudi luči oblikovalke Inge Bouwmeester, ki so jo spoznali na sejmu Homi v Milanu. Detajl navadne mornarske vrvi, na katere so obešene navadne žarnice, so kot rdečo nit uporabili še v spalnici in kot ročaje omar v spalnici in kopalnici.

Fotografije Mirana Kambiča prikazujejo lepo poudarjeno zlaganje pogledov kot likovno zaključenih celot, ki prehajajo ena v drugo in se povezujejo v estetsko in funkcionalno celoto stanovanja.Navdih: 
Navdih: Kam z jedilno mizo v velikem ali majhnem prostoru?Čisto oblikovan vhodni del, ki se odpre zgolj kot sedalna niša, je povezovalni element asketskega stila, ki v svoji belini deluje sveže in prostorno ter je protiutež steni v spalnici in bivalnem delu, ki sta črni, ter obema pretežno črno obarvanima sanitarnima prostoroma.

Oblikovanje interierja: Petra Zakrajšek in Helena Bernik, GAO arhitekti 
Foto: Miran Kambič

Tloris modernega stanovanja:Oglejte si še en projekt podjetja GAO arhitekti: 

Popolna preobrazba hiše v Domžalah v sodoben dom.


Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet