Ambient

Hiša na obali, v kateri ni pomemben samo razgled

Tale lepa hiša na obali se nahaja v bližini kraja Tamarama Beach v Avstraliji. Interier hiše je zasnovalo podjetje Decus Interiors. Kot priznavajo oblikovalci, je težko ustvariti močno prisotnost in poseben značaj interierja, če postane glavni protagonist ambienta čudovit pogled na veličasten ocean. Toda v tem primeru lahko iskreno rečemo, da je oblikovalcem uspelo.

Ambientdizajn 7/12/2017, 1:16 AM

Premišljene podrobnosti, nepričakovane oblike, umetniški in naravni elementi ter močne barve sestavljajo ambient, ki je dinamičen ob vsakodnevnem bivanju preko dneva, zanimiv pa je tudi ob večerih. Hiša na obali, ki je dom štiričlanske družine, je delo treh podjetij - podjetje Porebski Architects je zasnovalo hišo, interier je delo podjetja Decus Interiors, krajinsko arhitekturo pa je oblikoval William Dangarthat -, ki pa se med seboj harmonično dopolnjujejo.
Nenavadne valovite oblike so čudovito nasprotje monokromatskih poudarkov ter temnega pohištva, ki uravnoteži elemente in ustvari harmonijo med njimi. Oblikovalci so prepletli umetniško zbirko lastnikov s pohištvom, svetilkami in tekstilom, da bi sestavili dinamično sodobno vzdušje. 
Najbolj presenetljivi primer te harmonije je glavni bivalni prostor, kjer se barvita tapiserija dopolnjuje z oblikami, barvami in teksturami pohištva. Jasno geometrijsko zasnovo odprte kuhinje razbijejo obloga iz marmorja, elegantni leseni stoli in trendovske skulpturalne svetilke, ki predstavljajo sodobno funkcionalnost in eleganco oblikovanja.

Navdih: Osvetlite dnevno sobo z geometrijskimi skulpturami


Spalnice odražajo osebnost svojih lastnikov in nudijo prijetno zavetje. In seveda presenetljive kopalnice, vsaka s svojo močno osebnostjo in edinstvenim značajem. Medeninasti detajli in umetniški elementi pripomorejo h glamurju in eleganci dizajna. Pozornost do podrobnosti ter harmonija med arhitekturo, naravnim okoljem in sodobnim oblikovanjem so glavne značilnosti moderne hiše na obali. 

Navdih: Kako pomešati kovine za razkošen videz ambientaNavdih: 
Navdih:

Ta neverjetno sodobna hiša ob morju, ki jo je zasnovalo podjetje Tanner Kibble Denton Architects, se nahaja v Mosmanu v Avstraliji. Moderne betonske obloge so odlična rešitev za notranje in zunanje stene, zato jih vedno pogosteje vidimo v najrazličnejših projektih širom po svetu. Več v Betonski paneli v obalni dnevni sobi.


Foto: Justin Alexander, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki