Ambient

Hostel: industrijski stil v zgodovinski trdnjavi

Hostel v industrijskem stilu, ki se nahaja v Olomoucu na Češkem, je leta 2017 oblikoval Studio Denisa Strmiskova. Popolnoma nov hostel, poimenovan Long Story Short, ki ponuja elegantno nastanitev v prijetnem okolju, je točka med zgodovinskim in sodobnim življenjskim stilom. Hostel je pred kratkim odprl svoja vrata v zgodovinskem središču Olomouca.

Ambientdizajn 25.10.2017, 8:17

Ime Long Story Short je povezano z bogato zgodovino kraja, prav tako pa je povezano z ureditvijo stavbe, ki je en sam dolg in neprekinjen prostor. Hostel se nahaja v prvem nadstropju opečnate zgradbe, pravzaprav trdnjave iz 17. stoletja, ki je danes znana kot Podkova (Podkev). Nastanitev je le nekaj minut stran od glavnega trga in najbolj znanih zgodovinskih znamenitosti Olomouca.

Projekt je začela mlada in pogumna poslovna ženska Eva Dlabalová, ki so jo navdihnila številna potovanja in daljša bivanja v tujini. Skupaj z notranjo oblikovalko Deniso Strmiskovo in lastnikom nepremičnine je obnovila celotno nadstropje obsežne zgodovinske stavbe Podkova v prijazno in prostorsko nastanitev današnjih nomadov, popotnikov ter zahtevnejših strank iz Češke in preostalega sveta. Mlada dinamična ekipa je ustvarila sodobno namestitev, ki upošteva evropske in svetovne standarde.

Hostel trenutno nudi 56 ležišč v skupnih in zasebnih sobah. Zasebne sobe s kopalnico nudijo gostom več udobja in zasebnosti, imajo pa celo poročni apartma. 

Skupne sobe imajo edinstveno zasnovano postavitev spalnih območij, ne vključujejo zasebnih kopalnic, vendar to nadomestijo z dobro opremljeno skupno kopalnico za dame in gospode. Recepcija, ki je hkrati skupna soba in kavarna / bistro, je srce hostla. Prostor ima obliko črke U in je povezan z osrednjim dvoriščem. V bistroju strežejo zajtrke, majhne prigrizke, domače juhe, sendviče in sladice.Celoten koncept hostla je bil ustvarjen iz nič, vključno s pohištvom in vizualno postavitvijo. Glavna ideja je bila poudariti zgodovinsko lokacijo ter z ustreznimi prilagoditvami napolniti zgodovinski prostor s sodobnim oblikovanjem. Denisa Strmisková, notranja oblikovalka in scenografinja, je dve leti delala na oblikovanju hotela. Organsko obokana dvorana, ki vodi od recepcije do sob, se razlikuje z vsake perspektive in nenehno preseneča.

Oblika dvorane je okrepljena s prefinjeno svetlobo, za katero je oblikovalka poiskala inspiracijo v scenografiji. Bel omet je v kontrastu s črnimi detajli in skrbno izbranimi pastelnimi poudarki, ki so bili uporabljeni za oblazinjeno pohištvo v sobah. Večina pohištva je izdelana po naročilu in v sodelovanju z lokalnimi obrtniki. 


Foto: Josef Kubíček, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki