Ambient

Industrijsko stanovanje: barvit interier z vrtom

To sodobno industrijsko stanovanje, ki se nahaja v Kijevu v Ukrajini, je zasnovalo podjetje Olha Wood Interier Designer. Stanovanje je bilo zasnovano za mamo stranke, ki so ji dve leti pred tem opremili penthouse stanovanje.

Ambientdizajn 20.1.2018, 18:14

Obe stanovanji imata podobno zasnovo s prostori, v obeh so vidne betonske strukture in obe stanovanji imata panoramski razgled.

Lastnica je želela barvit interier z vrtom, območjem za jogo in sobo z raztegljivim kavčem za goste. Ker je stanovanje namenjeno bivanju ene osebe, so se arhitekti odločili, da ne bodo opremili sob, kakršne so, ampak so odprli prostor vse do oken.  

Arhitekti so vzdolž osrednjega okna izpostavili naravno svetlobo in vrt, saj so menili, da mora lastnica v 28. nadstropju videti ne samo nebo, temveč tudi 'zeleno travo' – rhipsalis, ki je privlačna in nezahtevna sobna rastlina.

Kuhinjo in steno za rožnatim kavčem prekriva češnjev les, interier pa je usmerjen proti oknom. Prostor je opremljen s pohištvom znanih blagovnih znamk, kot sta kuhinjski otok Bulthaup in kavč Moroso. Češnjev les se dobro ujema z rožnatimi in zelenimi odtenki v bivalnem prostoru.
Po drugi strani so arhitekte navdihnili projekti iz 30. let prejšnjega stoletja. Zasnovali so interier, ki je lahko občutljiv kot skulptura in ki omogoča, da lastnica živi v kosu umetnosti, v netipičnem stanovanju.


Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki