Ambient

Interier modernega stanovanja obdaja terasa

V Trentu v Italiji se nahaja moderno stanovanje, ki ga je leta 2016 prenovilo podjetje Burnazzi Feltrin Architetti. Stanovanje se nahaja v novi vrstni hiši na južni urbani strani Trenta, vendar obdano s teraso, z zelenjem, nasadom jablan in podeželsko okolico. Interier stanovanja je zasnovan za druženje.

Ambientdizajn 24.6.2016, 17:52

Tričlanska družina je izrazila dvojno potrebo: povezanost družine med kuhanjem ali druženjem v dnevni sobi ter druženje s prijatelji med vikendom. Oblikovalci so moderno kuhinjo in jedilnico postavili tako, da gledata proti terasi in nasadu jablan.

Po meri izdelano pohištvo v dnevnem prostoru ustvarja učinkovit in vsestranski prostor, prilagojen različnim bivalnim potrebam. Kamin, ki je viden iz vseh kotičkov dnevno-bivalnega prostora, oblikuje intimen, sproščujoč in udoben interier.

Prostor osvetljujejo LED svetlobna telesa, ki so skrita v liniji stropa in ustvarjajo abstraktno vzdušje. Lestenec nad jedilno mizo je edino svetlobno telo, ki privablja poglede s svojim dizajnom.

Oblikovalska ideja izhaja iz okoliške podeželske krajine, v kateri se narava združi s človeško kulturo in tehnologijo. Les kot topel material je uporabljen v dnevni sobi in kuhinji, bele sijoče površine pa poskrbijo za sodoben videz.

Tla prekriva epoksi smola sive barve, stene pa prekrivata bela barva in nevtralna barva v odtenku golobje sive barve. Bela barva poudarja prostorsko kontinuiteto, hkrati pa deli in izpostavlja toplo in nevtralno barvo tal in stropa.

Za dnevno območje je značilna uporaba stekla. Steklo ločuje tri funkcionalne prostore (predsobo, kuhinjo in dnevno sobo) in zagotavlja vizualno kontinuiteto.

Pred stanovanjem se nahaja velika terasa z vrtnim pohištvom in zunanjo kuhinjo.

Moderno stanovanje ima dve spalnici in kopalnico.

Foto: Carlo Baroni, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki