Ambient

Interier projekta Apartma 360° določa keramika

Keramika Ceramiche Refin je v središču pozornosti v tem projektu brazilskega arhitekturnega biroja Diego Revollo Arquitetura. 130 m² veliko stanovanje se nahaja v okrožju Alto da Lapa v Sao Paulu (Brazilija). Moderno stanovanje je bilo zasnovano za odvetnika in njegovega partnerja. Naročnik je takoj spoznal, da želi radikalno drugačen interier, ki bo oseben, a hkrati brezčasen. Vzorčasta keramika je tisti element, katerega izvirnost ustvarja značaj interierja.

Ambientdizajn 9.6.2016, 8:05

Stil stanovanja določa združitev klasičnih in modernih podrobnosti. Stene in tla so arhitekti odeli v nevtralno barvno paleto, ki pušča prostor za različno pohištvo in dekorativne predmete. V sodobnih interierjih so osnovni pohištveni elementi zelo pomembni, saj se ne spreminjajo. Spreminjajo se le dekorativni dodatki.

Zakaj se projekt imenuje Apartma 360°? Ker je celotna kuhinja potisnjena v večjo nišo, keramika pa prekriva tla, stene in strop. Keramika je zvezda tega prostora, ki vizualno ločuje kuhinjo od dnevnega prostora odprtega tipa.  

Sodobna vzorčasta keramika na sodoben način preoblikuje klasiko. Stiliziran geometrijski vzorec daje prostoru osebnost in prinaša živahnost vanj. Keramično kolekcijo Frame je oblikoval Studio FM Milano, ki je za kolekcijo prejel tudi prestižno evropsko oblikovalsko nagrado.

Interier projekta Apartma 360° določa keramika Ceramiche Refin.

Vzorčasta keramika je tisti element, katerega izvirnost ustvarja značaj interierja.

Družabni del stanovanja je opremljen z umirjenim pohištvom, prostor pa so povečali s pripojitvijo balkona dnevnemu prostoru, ne da bi spreminjali fasado objekta. Tudi v tem delu so položili isto keramiko. V dizajn stanovanja je arhitekt združil najboljše iz Brazilije z evropskimi oblikovalskimi vplivi. Parket iz ameriškega oreha je kombiniran s tikovino in dopolnjen s sivo barvno paleto.

Navdih: 10 načinov, kako dodati barve v kopalnico, 17 kopalniških idej, ki so vse prej kot dolgočasne

Navdih:

Sodobna vzorčasta keramika obuja tradicijo na nov, sodoben način, zaradi česar so vzorci primerni tudi za sodobne prostore. S sodobno vzorčasto keramiko lahko ustvarimo tako dekorativne kot tudi minimalistične prostore. Med množico vzorčastih ploščic smo izbrali najzanimivejšo keramiko. Več v Vodič po sodobni vzorčasti keramiki.

Kamnita cerkev je dobila nov namen in interier

Foto: www.freshome.com, www.archiprodcts.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi