Ambient

Izjemna svetila krasijo interier izvirnega doma

Navdihujoče in elegantno stanovanje v Španiji, ki je spoj izvirne arhitekture in sodobnega, je zasnovalo podjetje AAGF Arquitectura. Izvirni leseni tramovi in opečnate stene skupaj z vzorčasto keramiko dajejo vtis rustikalnega, a arhitekti so z minimalistično ureditvijo in notranjo opremo popeljali interier v sodobnost in ga osvetlili z izjemnimi svetili.

Ambientdizajn 2/16/2016, 1:52 PM

V tej zgradbi - tam kjer so osvetljena francoska okna - se nahaja elegantno stanovanje, ki vas bo navdušilo s svojim zadržanim razkošjem.

Svetila so pomemben del podobe doma. So nakit doma, hkrati pa osnovna potreba.

Aluminijasti lestenec Atomic, Delightfull, ki osvetljuje jedilno mizo, je potomec retro svetlobnih krogel in dizajnerska interpretacija atomske dobe. Sijoče črne in pozlačene krogle tvorijo asimetričen sestav, ki nakazuje molekularno obliko. 

Lestenec Atomic sodi tako v moderno dnevno sobo kot tudi jedilnico ali predsobo in ima kot vsak lestenec osupljiv, paralizirajoči učinek. Osupljivi dizajn je navdihnila zapuščina 50. let prejšnjega stoletja.

Navdih: Lestence pogosto občudujemo zaradi elegance in vtisa razkošja, ki ga prinese v prostor. Ko izbirate lestenec, se prepričajte, da pri izboru upoštevate preostanek prostora. Več v 7 nasvetov pred nakupom lestenca.

Sodobna vzorčasta keramika obuja tradicijo na nov, sodoben način, zaradi česar so vzorci primerni tudi za sodobne prostore. S sodobno vzorčasto keramiko lahko ustvarimo tako dekorativne kot tudi minimalistične prostore. Med množico vzorčastih ploščic smo izbrali najzanimivejšo keramiko. Več v članku Vodič po sodobni vzorčasti keramiki.

Spalnico razsvetljuje lestenec Heracleum, ki sta ga leta 2010 oblikovala Bertjan Pot in Marcel Wanders za nizozemsko blagovno znamko Moooi. 

Čudovito kopalnico naredijo fascinantni mozaiki, saj dajo kopalniškemu prostoru posebno lepoto.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki