Ambient

Les, bela barva in naravna svetloba v moderni hiši

Moderno hišo Leschi Dearborn, ki se nahaja v Seattlu (ZDA), je pred kratkim zasnovalo podjetje JW Architects. Les, bela barva, marmor in naravna svetloba so glavni materiali in elementi, ki ustvarjajo udobne in elegantne bivalne prostore.

Ambientsizajn 10/23/2015, 8:53 AM

Leseni ovoj iz cedrovine ovija 290 kvadratnih metrov veliko moderno hišo. Les zmanjšuje obseg in daje pomirjujoč vizualni učinek. Velika okna omogočajo prodiranje naravne svetlobe v notranjost, hkrati pa odpirajo notranjost razgledu.

Družabno središče modernega doma sta dnevna soba in jedilnica odprtega tipa, v katerem prevladujejo leseni poudarki in bela barva, v kuhinji pa se tema dvema materialoma pridruži še marmorProstor je prijetno zbirališče z neoviranim pogledom na jezero.

Elegantna, osebna in urejena notranjost – notranjost moderne hiše nudi stanovalcem tako samotne kotičke za delo in zasebni umik kot tudi prostore za preživljanje skupnega družinskega časa.

Stili so ciklični in svet notranje opreme ni izvzet. Najboljša estetika bo vedno znova priljubljena. Dizajn iz sredine prejšnjega stoletja se znova vrača oziroma je ponovno bolj priljubljen – zaradi dobrih razlogov. Kaj je torej na tej estetiki, da se vrača in je priljubljena še več kot pol stoletja kasneje? Več v članku Dizajn iz sredine prejšnjega stoletja.

Spalnica je vabeča in obsijana z naravno svetlobo.

Les, bela barva in naravna svetloba ustvarjajo prijeten kopalniški prostor.

Strešna terasa se razteza preko celotne strehe in ponuja osupljiv razgled na jezero Washington in okolico. Oblikovalska ekipa je zasnovala udoben zunanji bivalni prostor, ki je kot nalašč za razmišljujoče ali sproščene sončne popoldneve.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki