Ambient

Lesena hiša iz štirih paviljonov

Leseno hišo Christchurch House sestavljajo štirje paviljoni, katere povezujejo steklene galerije z ravnimi strehami. Hišo, ki se nahaja v Christchurchu na Novi Zelandiji, je zasnovalo podjetje Case Ornsby Design.

Ambientdizajn 6/16/2016, 6:10 PM

Po velikih potresih v obdobju 2010/2011 v Christchurchu so lastniki uničeni prvotni dom, ki je zasedal parcelo, odstranili in skupaj z arhitekti zasnovali novo leseno hišo. 

Zgodovina mesta Christchurch ima svoje korenine v kmetijstvu, zato so arhitekti oblikovali urbano različico tipične angleške domačije z dvokapno streho. Hiša je sestavljena iz štirih medseboj povezanih paviljonov, ki ustvarjajo majhna dvorišča pred in med paviljoni.

Štiri paviljone povezujejo steklene galerije z ravnimi strehami in panoramskimi okni, ki omogočajo veliko naravne svetlobe in poglede na zasebno dvorišče.

Lesena hiša iz štirih paviljonov

Izbrani materiali so lahki, da so varnostna tveganja v primeru ponovnih potresov kar najmanjša. Leseno hišo prekriva cedrovina, ki bo sčasoma zaradi vremenskih vplivov posivela.

Cedrovino so na pročelju namestili navpično, vodoravno pa na vratih in polknih. Navpično nameščena obloga iz cedrovine se nadaljuje tudi v notranjosti in naprej v paviljone, kar ustvarja vzdušje, da so paviljoni neodvisni drug od drugega.

Navdih: Portugalska: Hiša štirih hiš

V notranjosti je paleta materialov omejena na stenah na naravno cedrovino, na tleh na hrastov parket in betonska tla, ki dajejo interierju občutek topline in brezčasnosti. V dnevni sobi visok strop vpliva na občutek večjega in svetlega prostora. 

Navdih: Architizer razglasil 5 najboljših stanovanj 2016, Notranja oprema za vsak interier in prostor doma

Navdih:

Minimalistična hiša z asimetrično poševno streho

Stil sredi gozda: koča v skandinavskem stilu

Lesena hiša za oddih in njena steklena drsna stena

Minimalistična počitniška hiša s črno fasado

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki