Ambient

Lesena počitniška hiša s savno na Norveškem

Čudovito leseno počitniško hišo Malangen, ki se nahaja v Tromsøu na Norveškem, je leta 2017 oblikoval Snorre Stinessen. Počitniška hiša je postavljena na liniji od vzhoda proti zahodu, s čimer se odpira proti gozdu ter jasi, ki pa jo odkrijemo šele, ko stopimo skozi velika drsna vrata na pokrito dvorišče.

Ambientdizajn 4.12.2017, 9:56

Lastniki so imeli jasno željo: majhen, zaseben dom, v katerem bo dovolj prostora tudi za prijatelje in sorodnike ter tradicionalna srečanja. 

Skozi drsna vhodna vrata najprej vstopimo na pokrito dvorišče oziroma pokrito teraso z zunanjo kuhinjo. Kot odziv na mrzlo podnebje na Norveškem vhodni prostor deluje kot zimski vrt s kaminom, kuhinja pa lahko s pomočjo drsnih panoramskih oken postane tudi zunanja kuhinja.

Spalnice se nahajajo v ločenih kubusih, da je dosežena potrebna zasebnost, hkrati pa boljši stik z okolico.









Na vsaki strani glavnega bivalnega prostora se nahajata dva kubusa. V prvem kubusu se nahajata utility ter savna, v drugem pa soba za druženje, ki lahko postane tudi soba za goste. Na drugi strani pa se nahajata v ločenih kubusih otroška soba in spalnica s kopalnicama.

Osrednji bivalni prostor je povezan z zunanjim prostorom ter ima pogled na zaliv in sončni zahod, kjer družina uživa v večerih in toplih poletnih dneh.

Kubuse prekriva lesena zunanja obloga iz cedrovine, ki bo sčasoma potemnela, notranje površine pa so večinoma v hrastu, s čimer je dosežen toplejši kontrast s fasado in vizualno mrzlo zunanjostjo, hkrati pa je zagotovljena mehka akustika.









Notranji bivalni prostori













Kubuse povezujejo majhne terase. 







Savna je od narave ločena z ogromnim steklom brez okvirja, ki poudarja občutek zasebnosti sredi gozda. 






Foto: Snorre Stinessen, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki