Ambient

Luksuzno stanovanje v Parizu za sodobno družino

Čudovito luksuzno stanovanje, veliko 350 kvadratnih metrov, ki se nahaja v Parizu v Franciji, je leta 2015 oblikoval Rodolphe Parente. Stanovanje se nahaja v klasični zgradbi v okrožju Trocadero in gleda proti Eifflovemu stolpu.

Ambientdizajn 18.7.2017, 8:31

Luksuzno stanovanje meri neverjetnih 350 kvadratnih metrov, prostori so prostorni, ohranjeni pa so vsi dekorativni elementi in značilnosti iz 18. stoletja, kot so dekorativne letve, stropovi in kamini iz marmorja. Stanovanje se nahaja v drugem nadstropju, gleda na ulico in ima dolg balkon. 

V stanovanju živi petčlanska družina s tremi otroki. Strastni zbiratelji umetnosti in sodobnega pohištva so želeli sodobno obnovo in sodobno urejene prostore. To pomeni, da je oblikovalec povezal jedilnico s kuhinjo, oblikoval sprejemnico ter dnevni prostor, zasnoval pa je tudi apartma za starše z garderobno sobo in kopalnico.

Glavni cilj je bila celovita prenova stanovanja ob spoštovanju dediščine tega prostora. Prenovili so celotno stanovanje, vključno s stenami ter poškodovanimi štukaturami in letvami, le-te pa so uskladili s po meri izdelanim pohištvom.  


Projekt je temeljil na globokem spoštovanju obstoječe arhitekture ob poudarjanju pomena odprtosti prostorov, v katerem bi zbirka sodobne umetnosti in pohištva dobila mesto in priznanje, ki si ga zaslužita! Nastal je ambient, ki ni hladen ali salonske narave, ampak je namenjen življenju in udobju družine. V stanovanja vlada toplo vzdušje, ki je rezultat močnih in ambicioznih stilskih odločitev.Skladnost materialov temelji na njihovem plemenitem značaju. Združitev dveh glavnih materialov – medenine in marmorja – je podpis, ki poudarja skladnost prostorov.

Če želite priti v kopalnico in garderobno sobo, morate iti skozi veličastna vrata, ki jih sestavljata krili iz medenine, le-ta pa imajo polnilo iz velurja. Izbor tkanin in preprog je tudi posledica želje lastnikov po kakovosti in udobju. Stene in stropovi so prepleskani tako, da ob njih pomislimo na porcelan, po tleh pa je položen hrastov parket v vzorcu ribje kosti. Posteljno vzglavje je izdelano iz naravne svile.

Tudi ostalo pohištvo temelji na harmoniji in združevanju materialov, izdelano pa je bilo po načrtih oblikovalca Rodolpheja Parenteja. 

Navdih:


Elegantno eklektično stanovanje na Montparnassu

Sodoben interier v klasičnem pariškem stanovanjuFoto: Olivier Amsellem, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki