Ambient

Majhno moško stanovanje z opečnatimi stenami

Leta 2014 je Elena Fateeva zasnovala majhno moško stanovanje v Kijevu, veliko 40 kvadratnih metrov. Majhno stanovanje se nahaja v samem središču starega Kijeva, zato sta stavba in njena lokacija določili industrijsko notranjost stanovanja.

Ambientdizajn 9/2/2017, 2:19 PM

Ko so odstranjevali ostanke prejšnjih posegov v stanovanje, je majhno stanovanje razkrilo svojo pravo starost in nekaj resnično starih elementov. Vse, kar bi bilo mogoče obnoviti kot poudarek v interierju, so ohranili. Opečnate stene v notranjosti stanovanja so po restavriranju ostale vidne, medtem ko sta vhod in balkon dobila nov tlak. Da bi ohranili prostor, ki bi bil čim bolj odprt, cevi v spalnici niso pomaknili v zid, ampak so jim dodali novo funkcijo – cevi so postale tudi obešalniki. 

Oblikovalka Elena Fateeva se je morala soočiti z nalogo, kako ustvariti sodoben interier, primeren za eno ali dve osebi, ki vključuje stare elemente stavbe, vsi prostori pa bodo hkrati tudi funkcionalni.

Zaradi nove funkcionalne ureditve je stara kuhinja postala spalnica (2,3 x 3,5 m), v sosednjem prostoru pa je nastal bivalni prostor, v katerem so združene dnevna soba, kuhinja in jedilnica. Steklena predelna stena, ki deli kopalnico, naredi majhen prostor vizualno večji. Ogromna ogledala v predverju povečajo ozek in dolg hodnik. Oblikovalka se je osredotočila tudi na shranjevalni prostor ter z izzivom, kako skriti ogromno garderobo, ki je nepogrešljiva za udobno življenje lastnika.

Dnevna soba je opremljena s sedežno garnituro, ki vabi lastnike, da se sprostijo med gledanjem televizije ali meditiranjem ter opazovanjem balkonskih oken in balkona, ki gleda na mirno notranje dvorišče.

Najrazličnejša kovinska dekoracija, ki jo je oblikovala Elena Fateeva, daje interierju strog moški dotik. Svetilke nad jedilnim prostorom se ujemajo z barvo in značajem klubske mizice v dnevni sobi. Unikatni stoli odražajo vzdušje interierja, ki združuje hladno kovino in topel les, minimalizem moškega stanovanja z udobjem sodobnega doma, sodobne materiale in lahkoten dotik starinskega.


Tloris majhnega stanovanja pred prenovo in po prenovi:


Foto: Andrey Avdeenko, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi