Ambient

Maroški vplivi v eklektičnem stanovanju

Eklektično stanovanje z maroškimi vplivi v španskem mestu Fuengirola je zasnovalo podjetje Myramar. Ustvarili so stanovanje s prav posebnim vzdušjem in barvami.

Ambientdizajn 7/8/2015, 10:07 AM

Ljubezen do dekorativnih podrobnosti in potovanj je arhitekte popeljala na barvito potovanje, na katerem so sestavili eklektični mozaik spominov, okrasnih predmetov in barv, ki prinašajo vzdušje posamezne dežele.

Elegantno vzdušje Karibov lastnike in njihove obiskovalce pričaka že na vhodnih vratih, medtem ko je dnevna soba mešanica Španije, Skandinavije ter industrijskega stila. 

Kuhinja

Majhna bela kuhinja je funkcionalna in minimalistična, vseeno pa pogrešamo več značaja in povezanosti z ostalimi prostori. Tudi vi menite, da bi bil mozaik v zelenih ali rjavih odtenkih boljša izbira kot sterilna bela keramika?  

Spalnica staršev

Arhitekti so baročno posteljno vzglavje in stene pobarvali v enoten odtenek, ki je etno obarvan, a hkrati zadržano sodoben. Bakreni dodatki so pika na i.

Otroška soba

Isti odtenek stenske barve so uporabili tudi v otroški sobi, zaradi igrivih podrobnosti pa je prostor kljub temu prisrčen in topel. Terakota zastavice vizualno povezujejo stil otroške sobe z dvoriščem, saj ima otroška soba neposreden izhod na dvorišče.  

Dvorišče

Intimno dvorišče je velika pridobitev tega stanovanja, ki omogoča zunanje bivanje vse leto. Dvorišče je preplet maroških vplivov, vzorcev in pohištva, hkrati pa terakota odtenek, okrasna kaktusa in rogovje na steni pričarajo vroče okolje arizonske puščave.  

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki