Ambient

Mehke teksture, tople barve in urbano razkošje

Ko kombinacija med azijsko preprostostjo in urbanim razkošjem oživi, je to priložnost za praznovanje. Tajvansko oblikovalsko podjetje Made Go Design je oblikovalo dom za mlado družino z majhnim otrokom, v katerem so združili mehke teksture, tople barve v interierju, ki ima nekaj industrijskih poudarkov, izčiščeno preprostost azijske tradicije, hkrati pa nudi funkcionalnost in udobje s pridihom minimalizma.

Ambientdizajn 4/1/2016, 8:33 AM

Otroška soba je topla, preprosta in otroško elegantna, kar je težko doseči. Minimalistično pohištvo je bele barve, prostor pa naredijo živahen dekorativni elementi, predvsem baloni in indijanski šotor. Prisrčna otroška soba, ki bo skupaj z odraščanjem otroka primerna tudi v prihodnosti, dekoracijo pa bo mogoče enostavno zamenjati brez večje prenove.

Dekorativni predmeti spremenijo minimalistično otroško sobo v živahen prostor.

Čeprav je stanovanje srednje veliko, so zahvaljujoč arhitekturni ureditvi vsi prostori funkcionalni. Čudovit primer funkcionalnega in elegantnega pristopa je spalnica, kjer so z nizkim zidom ločili domačo pisarno od spalnice in tako z njim naredili eleganten prehod od območja postelje. Spalnico obdajajo platnene tkanine in mehke teksture, stene v videzu betona in robustna oprema pa poskrbijo za sodoben pridih.

Inovativen pristop so oblikovalci uporabili tudi pri izdelavi dnevno-bivalnega prostora, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. S kombiniranjem modnih dekorativnih elementov, na primer veličastne viseče svetilke Wireflow by Vibia oblikovalca Arika Levyja s kakovostnimi materiali, so oblikovalci ustvarili ne le funkcionalno, temveč tudi trendovsko ureditev prostora.

V celotnem stanovanju je veliko majhnih predmetov in okraskov, ki ustvarjajo zanimiv značaj doma. Kot na primer replika starinskega gramofona v študijskem delu ali svetilka, ki je kot oblak in osvetljuje dnevni prostor. The Muffins je stvaritev Dana Yeffeta in Lucie Koldove, nežna svetloba pa proseva skozi ročno pihano steklo, ki ga izdelajo tako, da steklo odložijo na podlago iz hrastovega lesa, kar ustvari zračen, topel in zemeljski vtis.

Veličastna viseča svetilka Wireflow by Vibia oblikovalca Arika Levyja osvetljuje jedilnico.

Navdih: Moderno: podobe Keitha Haringa in svetila Vibia

Še en svež in čudovit element v stanovanju je mini vrt na balkonu, ki nudi sproščujoče in organsko vzdušje.

In kaj menite o teh elegantnih šesterokotnih ploščicah, ki običajno dolgočasno predsobo spremenijo v interier, ki vabi, da ga raziskujemo in občudujemo?

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi
Ideje za dom, nasveti, trendi