Ambient

Minimalistična hiša s črno-belim interierjem

Minimalistična hiša BNW, ki jo je zasnoval MAKA Studio, ponuja izvrstno monokromatsko paleto, sodobno notranjo opremo in nenavaden pristop k notranjemu opremljanju.

Ambientdizajn 29.9.2017, 16:52

Hiša je opremljena v dinamični kombinaciji črno-belega pohištva in zaključnih materialov ter podrobnosti. Čeprav je minimalistična hiša zasnovana s posebno pozornostjo do detajlov, razkriva lepoto barvne preprostosti in bogatih oblik, tekstur in oblikovalskih elementov.

Z uporabo skandinavskega stila so oblikovalci uvedli znane blagovne znamke, ki dvigajo stil in vrednost tega doma. Svetlobne rešitve Tom Dixon in Moooi dajo poseben čar prostorom ter fantastični pohištveni elementi sodobnih oblikovalcev, kot je npr. kavč bratov Bouroullec, ustvarjajo udobje in eleganten videz bivalnih prostorov. Opredelitev koncepta vabečega in udobnega notranjega dekorja z uporabo samo dveh glavnih barv, brez dodatnih barvnih poudarkov, oblikovalci dokazujejo, da je sproščujoč in prijeten dom možen, tudi če je omejen na monokromatsko barvno paleto.

Z izmenjavanjem črne in bele barve so oblikovalci omogočili sodobnim oblikam ter estetskim in trendovskim pohištvenim kosom, da postanejo osrednja točka postavitve: dinamična črna kavča na prevladujoči belini, prijetni beli stoli na svetleči črni površini.

V spalnici nekaj lesenih kosov pohištva prinaša topel teksturni poudarek v interier. Samostoječa kopalna kad, postavljena v odprtem prostoru pred panoramskimi okni, daje občutek razkošnega in trendovskega pristopa k ureditvi prostorov.

Izjemen, eleganten ter preprost interier, ki ga navdihuje sodobno skandinavsko oblikovanje, nam predstavlja intimno vzdušje ter vabeče razkošje. 

Vsak prostor postane zanimiv že zaradi enega samega vzorca. 
Da se boste opogumili in v prostor vnesli večji odmerek vzorcev, naj vam bosta v pomoč 
naslednja članka: 

Foto: Tom Kurek, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna kuhinja z izjemno dolgim panoramskim oknom

Sodobno dvonadstropno hišo v Montrealu v Kanadi je leta 2017 preuredilo podjetje naturehumaine [architecture + design]. Prvi korak k prenovi hiše iz poznih 40. let prejšnjega stoletja je bilo odprtje zadnje fasade. Več

Industrijsko stanovanje, ki je nastalo iz mehanične delavnice

V Italiji se nahaja to industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Miro Architetti leta 2014. Nekdanja mehanična delavnica v pritličju stavbe na obrobju Bologne je postala industrijsko stanovanje. Več

Trikotna hiša s skandinavsko notranjostjo

V Lvivu v Ukrajini se nahaja moderna trikotna hiša, ki jo je leta 2018 zasnovalo podjetje BY Visuals. T-hiša je trikotna stavba, ki je neločljivo povezana s tradicionalno ukrajinsko karpatsko arhitekturo. Več

Industrijsko loft stanovanje, ki ima košček narave

Industrijsko loft stanovanje, ki ga je leta 2017 zasnovalo podjetje Habitan Architecture, se nahaja v Barceloni v Španiji, v zgradbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Interier je prostoren, z močnimi betonskimi stebri in kovinskimi vrati industrijskega videza. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki