Ambient

Minimalistična hiša s črno-belim interierjem

Minimalistična hiša BNW, ki jo je zasnoval MAKA Studio, ponuja izvrstno monokromatsko paleto, sodobno notranjo opremo in nenavaden pristop k notranjemu opremljanju.

Ambientdizajn 29.9.2017, 16:52

Hiša je opremljena v dinamični kombinaciji črno-belega pohištva in zaključnih materialov ter podrobnosti. Čeprav je minimalistična hiša zasnovana s posebno pozornostjo do detajlov, razkriva lepoto barvne preprostosti in bogatih oblik, tekstur in oblikovalskih elementov.

Z uporabo skandinavskega stila so oblikovalci uvedli znane blagovne znamke, ki dvigajo stil in vrednost tega doma. Svetlobne rešitve Tom Dixon in Moooi dajo poseben čar prostorom ter fantastični pohištveni elementi sodobnih oblikovalcev, kot je npr. kavč bratov Bouroullec, ustvarjajo udobje in eleganten videz bivalnih prostorov. Opredelitev koncepta vabečega in udobnega notranjega dekorja z uporabo samo dveh glavnih barv, brez dodatnih barvnih poudarkov, oblikovalci dokazujejo, da je sproščujoč in prijeten dom možen, tudi če je omejen na monokromatsko barvno paleto.

Z izmenjavanjem črne in bele barve so oblikovalci omogočili sodobnim oblikam ter estetskim in trendovskim pohištvenim kosom, da postanejo osrednja točka postavitve: dinamična črna kavča na prevladujoči belini, prijetni beli stoli na svetleči črni površini.

V spalnici nekaj lesenih kosov pohištva prinaša topel teksturni poudarek v interier. Samostoječa kopalna kad, postavljena v odprtem prostoru pred panoramskimi okni, daje občutek razkošnega in trendovskega pristopa k ureditvi prostorov.

Izjemen, eleganten ter preprost interier, ki ga navdihuje sodobno skandinavsko oblikovanje, nam predstavlja intimno vzdušje ter vabeče razkošje. 

Vsak prostor postane zanimiv že zaradi enega samega vzorca. 
Da se boste opogumili in v prostor vnesli večji odmerek vzorcev, naj vam bosta v pomoč 
naslednja članka: 

Foto: Tom Kurek, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki