Ambient

Minimalistična hiša s črno-belim interierjem

Minimalistična hiša BNW, ki jo je zasnoval MAKA Studio, ponuja izvrstno monokromatsko paleto, sodobno notranjo opremo in nenavaden pristop k notranjemu opremljanju.

Ambientdizajn 29.9.2017, 16:52

Hiša je opremljena v dinamični kombinaciji črno-belega pohištva in zaključnih materialov ter podrobnosti. Čeprav je minimalistična hiša zasnovana s posebno pozornostjo do detajlov, razkriva lepoto barvne preprostosti in bogatih oblik, tekstur in oblikovalskih elementov.

Z uporabo skandinavskega stila so oblikovalci uvedli znane blagovne znamke, ki dvigajo stil in vrednost tega doma. Svetlobne rešitve Tom Dixon in Moooi dajo poseben čar prostorom ter fantastični pohištveni elementi sodobnih oblikovalcev, kot je npr. kavč bratov Bouroullec, ustvarjajo udobje in eleganten videz bivalnih prostorov. Opredelitev koncepta vabečega in udobnega notranjega dekorja z uporabo samo dveh glavnih barv, brez dodatnih barvnih poudarkov, oblikovalci dokazujejo, da je sproščujoč in prijeten dom možen, tudi če je omejen na monokromatsko barvno paleto.

Z izmenjavanjem črne in bele barve so oblikovalci omogočili sodobnim oblikam ter estetskim in trendovskim pohištvenim kosom, da postanejo osrednja točka postavitve: dinamična črna kavča na prevladujoči belini, prijetni beli stoli na svetleči črni površini.

V spalnici nekaj lesenih kosov pohištva prinaša topel teksturni poudarek v interier. Samostoječa kopalna kad, postavljena v odprtem prostoru pred panoramskimi okni, daje občutek razkošnega in trendovskega pristopa k ureditvi prostorov.

Izjemen, eleganten ter preprost interier, ki ga navdihuje sodobno skandinavsko oblikovanje, nam predstavlja intimno vzdušje ter vabeče razkošje. 

Vsak prostor postane zanimiv že zaradi enega samega vzorca. 
Da se boste opogumili in v prostor vnesli večji odmerek vzorcev, naj vam bosta v pomoč 
naslednja članka: 

Foto: Tom Kurek, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova hiše v ženstvenem in prefinjenem stilu

Ženstven in prefinjen stil najnovejšega projekta oblikovalskega studia Kingston Lafferty Design kaže, kako je mogoče uspešno združiti minimalistično belo kuhinjo in elegantno jedilnico s temnejšim ozadjem boemsko elegantnega dnevnega prostora. Več

Enosobno stanovanje Jaglana v skandinavskem stilu

Leta 2017 je podjetje Raca Architekci prenovilo stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja, da je nastalo sodobno enosobno stanovanje v skandinavskem stilu. Stanovanje se nahaja v Gdańsku na Poljskem. Več

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila. Več

Jajce savna: zlata ogledala odsevajo pokrajino

Umetniški duo Bigert & Bergström je zasnoval jajčasto savno z zlatimi odsevnimi površinami v najsevernejšem mestu Švedske. Kiparska instalacija ponuja veliko prostora za toploto, razmišljanje in počitek. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice