Ambient

Minimalistično podstrešno stanovanje v Veroni

Svetlo minimalistično podstrešno stanovanje se nahaja v Veroni v Italiji, zasnoval pa ga je Michele Perlini iz ARCStudia Perlini. Visoki beli stropovi in sodobna notranja oprema so kombinacija, ki navdušuje.

Ambientdizajn 10/13/2015, 6:34 PM

Verona je pomembno in dinamično mesto, ki je dejavno na področju gospodarstva, zaradi svoje zgodovine pa je zelo pomembna turistična točka, kjer rimska preteklost živi z ramo ob rami z Verono iz srednjega veka. Podstrešno stanovanje se nahaja v starejši zgradbi, lastniki pa lahko uživajo v razgledu na eklektično panoramo.

Čeprav je stanovanje podstrešno, v njem ni občutka utesnjenosti. Kolenčni zid je v glavnem prostoru celo tako visok, da eno steno v dnevni sobi v celoti prekrivajo francoska okna. Bele stene in bel strop s tramovi okrepijo naravno svetlobo v notranjosti, izbira bele barve pa je hkrati tudi minimalistična. Sodobna minimalistična svetila v večernem času skupaj z lesenimi tramovi ustvarijo zanimivo osvetlitev in igro senc.

Dekorativna lesena riba na steni je izdelana iz lesenih ostankov, ki so nastali pri prenovi stanovanja, lastniki pa so jih reciklirali v dekorativni okras. Okras je rustikalno nasprotje minimalistične notranje opreme. Pravzaprav je dnevno-bivalni prostor opremljen samo z nujnim pohištvom. Elegantno mizo in stole Tulip dopolnjuje udobna sedežna garnitura, ki s svojo barvo vnaša v prostor dinamiko in svežino.

Nasproti sedežne se nahaja nizek predalnik, ki je z enotno kamnito ploščo in stensko oblogo postal del kamina. Arhitektom je uspelo doseči navidezno preprostost in v en minimalistični element povezati različne funkcije. 'Regal' za drva, ki je zaradi nenavadnega materiala razkošen in unikaten element, zaključuje steno v dnevni sobi in se odpira proti kuhinji. 

Lastniki imajo radi nenavadne elemente, ki so funkcionalne umetnine.

Stanovanje ima dve kopalnici, vsaka pa ima svoj značaj. Prva kopalnica ima zaradi savne skandinavski značaj, vendar jo enaka kamnita obloga povezuje z dnevno sobo. Zaradi ambientalne svetlobe bi lahko kamen zamenjali tudi za rustikalno leseno oblogo. 

Druga kopalnica je s svojo zeleno steno 'divja' in daje lastnikom občutek tropskega gozda.

V naslednjih štirih projektih si lahko ogledate zeleno steno (viseči vrt, vertikalni vrt) v različnih prostorih:

- Les, beton, baker, medenina in zelena stena

- Urbana oaza: Shanti Urban Spa

- Hiša z visečim vrtom sredi dnevne sobe

- Zeleno stanovanje

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice