Ambient

Minimalistično stanovanje št. 13 v Amsterdamu

Minimalistično stanovanje, ki se nahaja v Amsterdamu na Nizozemskem, je leta 2017 oblikovalo podjetje i29 Interior Architects. Nekdanje najemniško stanovanje v amsterdamskem okrožju de Pijp je podjetje i29 spremenilo v svež in prostoren loft.

Ambientdizajn 28.8.2017, 22:06

Izvirna ureditev stanovanja je imela veliko majhnih sob in zelo malo naravne svetlobe. Arhitekti so želeli s prenovo doseči največjo možno osvetlitev z naravno svetlobo ter ustvariti prostornost interierja.

Notranjost modernega stanovanja se po prenovi ponaša s preprosto shemo materialov: velikimi hrastovimi stenskimi ploščami, belo ometanimi stenami, temno modrimi pohištvenimi kosi in svetlo sivo sintetično talno oblogo.

Vgrajena stenska omara, ki prekriva celotno steno, vključuje dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico v enem pohištvenem kosu. Ogromna omara vključuje več funkcij, kot so prostor za shranjevanje, televizijska omara in kuhinja, ki se skriva za dvema drsnima ploščama.

Kuhinjski otok črne barve v kombinaciji z veliko mizo je nameščen sredi prostora in deli prostor. Pohištveni deli v črni in temno modri barvi so v nasprotju z lahkotnim, svetlim in zračnim prostorom.V zgornjem nadstropju, kjer so arhitekti uredili dve spalnici in kopalnico, pa tla v celoti prekriva hrastova talna obloga.


Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi