Ambient

Moderna bela hiša Herrero na Mediteranu

Podjetje 08023 Arquitectos je v Barceloni zasnovalo sodobno trinadstropno hišo Herrero. Enostavna geometrija določa zunanjost prebivališča, ki ga sestavlja vrsta belih kvadrov. Moderna bela hiša na Mediteranu je odlična združitev spektakularnega vrta in sodobne hiše, ki se preko treh nadstropij razteza na skoraj 500 m2 bivalne površine.

Ambientdizajn 4/27/2016, 2:09 PM

Tehnologija 21. stoletja naredi hišo izredno učinkovito, saj uporaba novih izolacijskih materialov povečuje energetsko učinkovitost, hišna avtomatizacija pa nadzoruje celotno hišo s pomočjo pametnega telefona. Zbrana deževnica se uporablja za namakanje sredozemskega vrta in polnjenje bazena. Območje dnevne sobe ima velika okna, da se hiša lahko popolnoma odpre navzven.

Moderna bela hiša Herrero na Mediteranu

Prostorna in funkcionalna kuhinja je opremljena z najnovejšo tehnologijo in kakovostnimi napravami.

Že na vhodnih vratih se pogled preko dnevne sobe usmeri na vrt ...

... minimalistično stopnišče pa vodi v zgornje nadstropje s spalnicami.

Nova streha, ki je v času prenove nadomestila staro streho, je omogočila ureditev strešne terase, ki je povezana z vsako spalnico. Glavna spalnica ima lastno garderobno sobo in elegantno spa kopalnico z osupljivo teraso in pogledom na Sredozemsko morje.

V kleti se nahajata dve parkirišči, telovadnica, shranjevalni prostor in spa območje z dnevno sobo, kjer lahko pozabite na zunanji svet. LED in skrita razsvetljava imata pomembno vlogo. 

Velik vrt, ki obdaja hišo in nudi zasebnost, združuje mediteranske avtohtone rastlinske vrste z japonskim zenom, ravnotežje med tradicijo in spokojnostjo pa ustvarja idealno družinsko okolje.

Veličastna pokrita terasa je lahko v večernem času z LED-razsvetljavo barvna terapija, ki se spreminja glede na razpoloženje lastnikov. Bazen bele barve je povezan s hišo, a lastniki lahko spremenijo tudi barvo vode.

Navdih:

Vrt, bazen: tradicionalni pristop, sodoben stil

Vrtički, terase in bazeni vile Atrium na Skiathosu

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki