Ambient

Moderna hiša Cube iz naravnih materialov

Moderna hiša Cube (Kocka) se nahaja sredi borovega gozda, v mestu Bucha v bližini Kijeva v Ukrajini. Hišo je oblikoval Yakusha Design Studio. Hiša je zasnovana za družino s tremi otroki, glavno načelo projekta pa je bila največja uporaba naravnih materialov tako pri gradnji kot tudi v notranji opremi.

Ambientdizajn 9/27/2015, 3:53 PM

Viktoriya Yakusha je dobro znano ime v ukrajinski arhitekturi in notranjem opremljanju. Je arhitektka, notranja oblikovalka in vodja Yakusha Design Studia.

Njena umetniška misel je: "Zaljubljenost in predanost vsakemu projektu je sestavni del delovnega mesta."

Z drznimi in nekonvencionalnimi tehnikami ustvarja eko minimalistične interierje, polne naravnih materialov, ki so danes med najpomembnejšimi trendi v arhitekturi in notranjem opremljanju.

Središče modernega družinskega doma Cube je velik dvovišinski dnevno-bivalni prostor, v katerem se nahajajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Prostor je minimalističen, vendar bogat v dodatkih in bogatih naravnih materialih. Prazen prostor nad posameznimi funkcionalnimi območji zapolnjujejo nežne svetilke Vertigo, ki so s svojimi voluminoznimi 200-centimetrskimi obodi kot veliki kačji pastirji. Lahkoten ples svetilk dodatno okrepi postavitev na različne višine.

Minimalističen stil dnevne sobe mehčajo klubske mizice iz drevesnih štorov in tradicionalni izvezeni motivi na dekorativnih blazinah.

Topel minimalizem se nadaljuje tudi v spalnici in kopalnici. Oblikovalka je različne sive odtenke na stenah in tekstilu dopolnila s hrastovim lesom.

Narava in podeželsko okolje nudita dovolj izzivov za odraščajoče otroke. Oblikovalko je navdihnila narava, zato je nekaj motivov prenesla v otroške sobe.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet