Ambient

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila.

Ambientdizajn 17.11.2017, 11:12

Hiša ohranja industrijski dekor, na primer obsežno uporabo betonskih sten in stropov, vendar je zaradi toplih barv in udobnega izbora pohištva interier udoben.

Če iščete način združevanja urbanih ter tradicionalnih poudarkov, si ta interier industrijske hiše vsekakor zasluži pozornost.

Betonske in opečnate stene privabljajo poglede z namerno nedokončanim zaključkom, medtem ko lesena tla posnemajo učinke staranega lesa. Staran les ponuja organsko toplino, poleg tega so tu še mehke tekstilije, ki prav nič ne odvzamejo ostrine sodobnega oziroma industrijskega stila.

Oko v dnevni sobi naravno počiva na pomirjujočem prasketanju kamina, saj je le-ta postavljen v središče dnevno-bivalnega prostora. Arhitekt je prevzel kar nekaj tveganja, da bi dosegel industrijsko estetiko. Rezultat je kreativen in privlačen, vendar ne obremenjuje oči ali odvračajo lastnikov od dela, ki ga je treba opraviti.

Kamin in kuhinjska vrata prekriva material, ki daje vtis zarjavelega jekla. Oster material toplega odtenka dopolnjujejo najrazličnejši stoli ob jedilni mizi, ki je udobno stičišče za družinske ali poslovne dogodke.V zgornjem nadstropju naredi spalnica močan industrijski vtis z jekleno mrežo nad izpostavljeno opeko, medtem ko vertikalni vrtiček krepi urbano estetiko. Nasprotna stran spalnice je namenoma preprosta, da ne odvrača pozornosti. Poleg spalnice se nahaja kabinet, delovni prostor s knjižnico, ki se po potrebi spremeni tudi v družabni prostor ali TV-sobo.
Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Majhno belo stanovanje, veliko 42 m2

To majhno belo stanovanje se nahaja v Tel Avivu v Izraelu, leta 2017 pa ga je zasnoval Yael Perry. Stanovanje meri 42 m2 in ga uporabljajo kot počitniško stanovanje. Oblikovalec je stanovanje spremenil v svetel prostor minimalističnega stila. Več

Moderna hiša v Italiji s toplim sodobnim vzdušjem

Moderno dvonadstropno hišo v Italiji so leta 2016 temeljito prenovili. Zasnovo sodobne ureditve je naredil arhitekt Davide Conconi. Bela barva in topel les sta določila podobo in vzdušje prenovljenega interierja. Več

Moderno stanovanje v sodobnem klasičnem stilu

Elegantno stanovanje, ki se nahaja v Varšavi, je leta 2017 oblikoval Fuss Studio. Oblikovalci so prenovili stanovanje v sodobnem klasičnem stilu, pri tem pa so uporabili močne barve in mehke pastelne barve. Več

Razkošno stanovanje za mlado 4-člansko družino

Luksemburško stanovanje je zasnoval in prenovil ugledni litovski oblikovalski studio Interjero Architektūra. V tem prenovljenem domu so kot značilen oblikovalski podpis uporabljene bogate teksture, grafične podrobnosti, izrazne barve, trendovski oblikovalski elementi in umetniški kosi pohištva, zato si ureditev stanovanja zasluži, da jo raziščemo. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki