Ambient

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila.

Ambientdizajn 17.11.2017, 11:12

Hiša ohranja industrijski dekor, na primer obsežno uporabo betonskih sten in stropov, vendar je zaradi toplih barv in udobnega izbora pohištva interier udoben.

Če iščete način združevanja urbanih ter tradicionalnih poudarkov, si ta interier industrijske hiše vsekakor zasluži pozornost.

Betonske in opečnate stene privabljajo poglede z namerno nedokončanim zaključkom, medtem ko lesena tla posnemajo učinke staranega lesa. Staran les ponuja organsko toplino, poleg tega so tu še mehke tekstilije, ki prav nič ne odvzamejo ostrine sodobnega oziroma industrijskega stila.

Oko v dnevni sobi naravno počiva na pomirjujočem prasketanju kamina, saj je le-ta postavljen v središče dnevno-bivalnega prostora. Arhitekt je prevzel kar nekaj tveganja, da bi dosegel industrijsko estetiko. Rezultat je kreativen in privlačen, vendar ne obremenjuje oči ali odvračajo lastnikov od dela, ki ga je treba opraviti.

Kamin in kuhinjska vrata prekriva material, ki daje vtis zarjavelega jekla. Oster material toplega odtenka dopolnjujejo najrazličnejši stoli ob jedilni mizi, ki je udobno stičišče za družinske ali poslovne dogodke.V zgornjem nadstropju naredi spalnica močan industrijski vtis z jekleno mrežo nad izpostavljeno opeko, medtem ko vertikalni vrtiček krepi urbano estetiko. Nasprotna stran spalnice je namenoma preprosta, da ne odvrača pozornosti. Poleg spalnice se nahaja kabinet, delovni prostor s knjižnico, ki se po potrebi spremeni tudi v družabni prostor ali TV-sobo.
Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna kuhinja z izjemno dolgim panoramskim oknom

Sodobno dvonadstropno hišo v Montrealu v Kanadi je leta 2017 preuredilo podjetje naturehumaine [architecture + design]. Prvi korak k prenovi hiše iz poznih 40. let prejšnjega stoletja je bilo odprtje zadnje fasade. Več

Industrijsko stanovanje, ki je nastalo iz mehanične delavnice

V Italiji se nahaja to industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Miro Architetti leta 2014. Nekdanja mehanična delavnica v pritličju stavbe na obrobju Bologne je postala industrijsko stanovanje. Več

Trikotna hiša s skandinavsko notranjostjo

V Lvivu v Ukrajini se nahaja moderna trikotna hiša, ki jo je leta 2018 zasnovalo podjetje BY Visuals. T-hiša je trikotna stavba, ki je neločljivo povezana s tradicionalno ukrajinsko karpatsko arhitekturo. Več

Industrijsko loft stanovanje, ki ima košček narave

Industrijsko loft stanovanje, ki ga je leta 2017 zasnovalo podjetje Habitan Architecture, se nahaja v Barceloni v Španiji, v zgradbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Interier je prostoren, z močnimi betonskimi stebri in kovinskimi vrati industrijskega videza. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi