Ambient

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila.

Ambientdizajn 11/17/2017, 11:12 AM

Hiša ohranja industrijski dekor, na primer obsežno uporabo betonskih sten in stropov, vendar je zaradi toplih barv in udobnega izbora pohištva interier udoben.

Če iščete način združevanja urbanih ter tradicionalnih poudarkov, si ta interier industrijske hiše vsekakor zasluži pozornost.

Betonske in opečnate stene privabljajo poglede z namerno nedokončanim zaključkom, medtem ko lesena tla posnemajo učinke staranega lesa. Staran les ponuja organsko toplino, poleg tega so tu še mehke tekstilije, ki prav nič ne odvzamejo ostrine sodobnega oziroma industrijskega stila.

Oko v dnevni sobi naravno počiva na pomirjujočem prasketanju kamina, saj je le-ta postavljen v središče dnevno-bivalnega prostora. Arhitekt je prevzel kar nekaj tveganja, da bi dosegel industrijsko estetiko. Rezultat je kreativen in privlačen, vendar ne obremenjuje oči ali odvračajo lastnikov od dela, ki ga je treba opraviti.

Kamin in kuhinjska vrata prekriva material, ki daje vtis zarjavelega jekla. Oster material toplega odtenka dopolnjujejo najrazličnejši stoli ob jedilni mizi, ki je udobno stičišče za družinske ali poslovne dogodke.V zgornjem nadstropju naredi spalnica močan industrijski vtis z jekleno mrežo nad izpostavljeno opeko, medtem ko vertikalni vrtiček krepi urbano estetiko. Nasprotna stran spalnice je namenoma preprosta, da ne odvrača pozornosti. Poleg spalnice se nahaja kabinet, delovni prostor s knjižnico, ki se po potrebi spremeni tudi v družabni prostor ali TV-sobo.
Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki