Ambient

Moderna lesena koča v Paluzzi za vikend oddih

V Paluzzi v Italiji se nahaja moderna lesena koča, ki jo je leta 2014 zasnovalo podjetje Ceschia & Mentil ARCHITETTI Associati. Družina uporablja moderno leseno kočo za vikend oddih, kjer si lahko odpočije od hitečega mestnega življenja in se naužije zelene narave in valujoče trave.

Ambientdizajn 2.12.2015, 9:27

Družina pogosto obišče domačijo. Ker je intimen in zaseben prostor neprecenljiv, so se odločili, da obnovijo in nadgradijo obstoječo lopo, ki je bila v slabem stanju in se je že začela podirati.

Arhitekturna zasnova moderne lesene koče je zelo preprosta, zato se v odprtem prostoru nahajajo vsa funkcionalna območja. Poudarek je na preprostosti, odmiku od tehnologije, vsa notranja oprema je preprosta in prilagodljiva, les pa ustvarja toplino v prostoru.

Kavč nadomeščajo kvadratne blazine, ki jih družina lahko združuje v poljubne sestave, dve rdeči sedežni vreči prinašata v dnevno-bivalni ambient nekaj barve, v spodnjem nadstropju pa se nahaja ležišče, ki bi bilo lahko postavljeno tudi na lesene palete. Tudi v kuhinji je bila preprostost poleg nizkih stroškov glavno načelo notranjega opremljanja. Zavese nadomeščajo vrata omar in zastirajo vsebino.

Središče moderne lesene koče je ogromno pomolno okno, razgled na valujočo zeleno travo pa je razkošje, ki zasvoji, pomirja, odžene stres in nadomešča televizijo.

Moderno leseno kočo obdaja leseni ovoj, ki je prekinjen z nekaj manjšimi okni. Okna prekrivajo lesene naoknice, tako da je koča tudi zaščitena. 

Naj vam bodo v pomoč in navdih tudi naslednji projekti koč:

Sodobna lesena hiša za Julio in Bjorna

Sodobna nizkoenergijska lesena hiša na podeželju

Minimalistična lesena koča s pogledom na ocean

Moderna koča, ki je v stalnem stiku z naravo

Hlev, ki je postal sodobna koča

Sodobna prenova koče v Švici

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki