Ambient

Moderna mestna hiša, ki skriva svoje 'zaklade'

Moderna mestna hiša z več kot 260 kvadratnimi metri bivalne površine ni samo lep, navdihujoč in funkcionalen dom, ampak ima tudi nekaj elementov, ki niso ravno pogosti sredi velikega mesta. Parkiranje v garaži je eden izmed teh elementov. V gosto naseljenem mestu je lahko naravne svetlobe malo. Risanje ob naravni svetlobi v zgornjem nadstropju in strešno okno v glavni kopalnici pa sta še dva 'skrita zaklada' oziroma čudoviti presenečenji v tej moderni mestni hiši.

Ambientdizajn 9/18/2015, 8:22 AM

V Kansas Cityju se nahaja tale moderni mestni dom, ki ga je prenovilo podjetje Studio Build. Hiša 1653 skriva nekaj zakladov. Arhitekt pravi:

"Z razdelitvijo hiše ob osi, ki določa notranji obtok oziroma gibanje, je razporeditev prostorov jasna že na prvi pogled. Javne in zasebne prostore ločuje stopnišče. Ta razporeditev omogoča odprt tloris z minimalnim številom sten. Edinstven, kompakten in preprost sodoben dom ima 3 spalnice, 2 kopalnici in stranišče ter popolnoma odprto pisarno, ki se nahaja v tretjem nadstropju.

Dom vsebuje nekatere unikatne rešitve. Eden izmed najbolj edinstvenih elementov te hiše je glavna kopalnica, do katere lastniki dostopajo skozi vgradno omaro. Ob kopalni kadi se nahaja tudi tuš, nad njima pa strešno okno preplavlja prostor z naravno svetlobo. Ti zasebni prostori so zasnovani, da postanejo svetišče ljubezni in zasebnosti znotraj mestnih meja.

V mestnih soseskah je parkiranje avtomobilov vedno težava, ta hiša pa ima garažo za dva avtomobila, do katere dostopajo iz ozke ulice za hišo."

Bob Greenspan je posnel mestni dom s številnih zornih kotov. Na njih lahko vidimo, kako je dom visok in elegantne oblike, prostori pa prehajajo iz enega prostora v drugega.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki