Ambient

Moderno eklektično stanovanje v odtenkih sive barve

Eklektično sodobno stanovanje, zasnovano z veliko pozornostjo do podrobnosti. Včasih, ko je notranjost mestnega stanovanja enostavna in dolgočasna, lahko z umetniškimi deli, materiali in teksturami, ekspresivno barvno paleto in elegantnimi linijami ustvarimo zanimiv interier, podobno kot v primeru tega sodobnega stanovanja, ki je delo litovskega oblikovalskega studia Dizaino Virtuvė.

Ambientdizajn 4/5/2018, 9:07 PM

Pri oblikovanju tega stanovanja za mlado tričlansko družino so oblikovalci izbrali eklektično sodobno mešanico elementov in čudovito enobarvno paleto, ki temelji na različnih sivih odtenkih, ter na čistosti, ki jo izžarejo prevladujoči organski materiali.

V interierju prevladujejo naravne površine: delovno območje v kuhinji je iz naravnega granita, tla v stanovanju so iz hrastovega parketa, položenega v vzorcu ribje kosti, kopalnico, stebre in nekatere pohištvene površine v dnevni sobi pa prekriva luksuzni marmor.

Moderni medeninasti elementi in svetilke ter stoli z eklektičnim izrazom združujejo tradicijo in sodobne linije, medtem ko betonske površine nakazujejo urbano industrijsko estetiko - vse teksture in materiali ustvarjajo izrazit in edinstven ambient.

Tudi pohištvo je eklektično in izkazuje veliko pozornost do detajlov: s trendovskim francoskim šikom je navdihnjena sedežna garnitura, medtem ko ima minimalistična kuhinja retro pridih. Da zidnih obrob oziroma štukatur niti ne omenjamo.

Prostoren glavni prostor vključuje bogate sive, bele in naravne odtenke lesa ter črne in bakrene poudarke.

Celo kopalnica v stanovanju je prava mojstrovina izvrstnega in umetniškega sodobnega oblikovanja. Steklo, beton, les in črni poudarki se ujemajo in ustvarjajo čist in moderen izraz. 

Še več o sivi barvi v notranjem opremljanju preberite v naslednjih štirih člankih:


Foto: Kernius Pauliukonis, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki