Ambient

Moderno in dinamično mansardno stanovanje

Moderno, prostorno in dinamično stanovanje z izvirno leseno konstrukcijo in opečnatimi stenami – to je mansardno stanovanje v Poznanju na Poljskem, ki izžareva mladosten, inovativen duh lastnika in tudi skupine oblikovalcev iz Cubs Studia, ki ga je ustvarila. Glede na sanje lastnika, da bi živel v odprtem, udobnem prostoru brez meja, kjer prostori ne bi bili vizualno določeni, so arhitekti oblikovali en sam in odprt prostor, v katerem potekajo vse družabne aktivnosti, le spalnica je malce ločena, čeprav je tudi ureditev tega prostora nenavadna in ustvarjalna. Samostoječa ovalna kad s svojo očarljivo osvetlitvijo se nahaja brez vidnih delitev tik ob postelji.

Ambientdizajn 2/17/2016, 10:06 PM

Trdo delo oblikovalcev, da bi obnovili izvirna lesena tla, leseno ostrešje ter očistili opečnate stene se je obrestovalo. Lepota izvirnih lastnosti v kombinaciji z moderno in funkcionalno notranjo opremo je ustvarila eklektičen in umetniški prostor.

Zasnova interierja ponuja nekaj zelo kreativnih in edinstvenih funkcij. Lastniki so ljubitelji glasbe. Obsežen zvočni sistem je razširjen po stanovanju, sodoben videz zvočnikov pa je prijetna prednost. Enako velja tudi za dizajnerske svetilke, zanimive teksture in grafične vzorce.

Zabaven in igriv element je viseča mreža, ki služi zabavi in počitku.

Igriva zasnova poudarja nekatere zabavne odločitve: npr. umivalnik v kopalnici, šahovnica na kuhinjskih tleh, barski stoli ali unikatno jekleno stopnišče, ki vodi do galerije, na kateri se nahaja spalnica.

Spalnica se nahaja na galeriji in je od dnevno-bivalnega prostora ločena brez vrat, čeprav je tudi ureditev tega prostora nenavadna in ustvarjalna. Samostoječa ovalna kad s svojo očarljivo osvetlitvijo se nahaja brez vidnih delitev (razen razlike v višini tal) tik ob postelji. Svetilka Cloud je interaktivna svetilka, ki spremeni dolgočasen dom v nekaj izjemnega, o čemer bodo vaši prijatelji z veseljem govorili! Cloud je svetilka, ki prinese nevihto v notranjost doma.

Barva paleta je zadržana in monokromatska, v kateri prevladujejo odtenki bele in sive, odtenki starega lesa ter nekaj tekstilnih barvnih dodatkov. Ti dodajajo sodoben značaj in eleganten poudarek odprtemu prostoru.

Ne spreglejte dveh domov, ki se prav tako nahajata v poljskem Poznanju:

Hiša z večnamenskim funkcionalnim prostorom

Hiša s petimi nadstropji

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki