Ambient

Moderno opremljeno stanovanje s pisarno

V Rimu se nahaja moderno opremljeno stanovanje s pisarno, ki ga je leta 2014 zasnovala arhitektka Teresa Paratore. S postavitvijo predelne stene z drsnimi vrati je znotraj dnevno-bivalnega prostora uredila pisarno, ki je lahko ločen prostor ali del dnevne sobe.

Ambientdizajn 5/4/2016, 10:41 AM

Zaradi potrebe po ureditvi primerne pisarne je arhitektka Teresa Paratore razdelila nekoč enoten dnevno-bivalni prostor podolgovate oblike na tretjine. Vsaki tretjini je določila svoj namen. Tretjino prostora v bližini kuhinje je namenila jedilnici, sredinski del je namenila ureditvi dnevne sobe s televizijo, zadnjo tretjino, ki se nahaja v bližini vhoda, pa je namenila pisarni.

Potrebno zaprtost pisarniškega prostora oziroma odprt tloris omogoča predelna stena, v katero je vgrajeno dvoje drsnih vrat. Odprta drsna vrata ustvarjajo videz bele stene. Kadar so vrata odprta, predelna stena zakriva pisalno mizo, knjižni regal, ki prekriva celotno zadnjo steno, pa poskrbi za barvitost in zanimivost prostora.

Moderno opremljeno stanovanje s pisarno

Navdih: Odprte police - shranjevanje v stilu. Kratek vodič, kako v bivalnih prostorih urediti odprte police.

Navdih: Sanjski dom za ljubitelje knjig, LEMA: knjižni modularni sistem praznuje 20-letnico, Minimalistični tempelj knjig za tretje obdobje

Plakati in posterji z mestnim motivom predstavljajo mesta in njihov mestni utrip in se odlično podajo v moderno opremljena stanovanja. Plakati in posterji s potovanj niso le okras potovalnih agencij. Če radi potujete in obožujete dogodivščine, lahko plakati in posterji s potovalnim motivom postanejo del dekoracije sten in vašega dekorja.

Hodnik ni samo prehoden prostor, ampak je naravna osvetlitev omogočila ureditev prijetnega delovnega mesta oziroma študijskega mesta s knjižnico za dve osebi. Arhitektka je prostor izdatno osvetlila z dizajnerskimi svetili.

Dnevno-bivalni prostor je povezan s kuhinjo. Razgiban prostor nepravilnih oblik je omogočil ureditev kuhinje, ki je brez vrat ločena od dnevne sobe in jedilnice.

V tej družini se zagotovo ne morejo pritoževati zaradi pomanjkanja delovnih/študijskih mest doma, saj je tudi mladinska soba opremljena z delovnim kotičkom.

Navdih:

Kreativno minimalistično stanovanje, ki se nahaja v Montegranaru v Italiji, je leta 2015 zasnovalo podjetje Hiddenoffice. Arhitekti so oblikovali minimalistično podobo v monokromatski barvni paleti, glavni poudarki interierja pa so vzorčasta keramika, viseča svetilka Aim in kovinski dodatki Zevs.

Leta 2014 je Dep Studio zasnoval prenovo starejše hiše v sodoben dom. Casa Tag, kot so poimenovali hišo, se nahaja v kraju Castelli Calepio v Italiji. Pomanjkanje prostora v hiši in pred hišo je narekovalo drugačne rešitve, zaradi katerih je notranjost vizualno razgibana. Več v Casa Tag: starejša hiša je postala sodoben dom.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki