Ambient

Moderno stanovanje E&E na Dunaju by Destilat

Na Dunaju se nahaja moderno stanovanje v skandinavskem stilu, ki ga je leta 2017 oblikoval arhitekturni biro Destilat. Moderno stanovanje E&E ni samo običajna prenova klasičnega meščanskega stanovanja v stari zgradbi, temveč tudi izjava o trajnostnem razvoju notranje opreme.

Ambientdizajn 7/25/2017, 1:24 PM

Osrednja tema prenove stanovanja je bila močno stališče lastnikov proti potrošništvu z visokimi estetskimi zahtevami po celovitem konceptu. Projekt prenove se je osredotočil na obnovo zastarele tehnične infrastrukture, vključno z ogrevanjem, sanitarnimi in električnimi instalacijami, ter ureditvijo sodobnega tlorisa z odprto kuhinjo in dnevno sobo, večjo kopalnico in novo otroško sobo v nekdanji kuhinji.

Cilj je bil uporabiti čim več obstoječega pohištva, da bi se izognili visokim cenam vintage pohištva v butikih. Skoraj vse manjkajoče pohištvo je bilo kupljeno preko spleta, upoštevajoč dve zahtevi, ki se med seboj ne izključujeta: minimalni stroški nakupa na eni strani ter nekatere estetske zahteve na drugi strani.

Tudi izvirna vzorčasta keramika, ki je zdaj položena na hodniku, v kopalnici in stranišču, je bila odstranjena in znova položena na novem mestu. Prenova je prav tako ohranila stara notranja vrata in okna ter parket.

Odprta kuhinja je opremljena s kuhinjskim otokom, ki je videti kot kos delovnega pohištva iz delavnice. Po meri izdelan element so po načrtih biroja Destilat izdelali iz vezanih plošč. 

Lastniki stanovanja tega projekta ne vidijo kot togega manifesta za protipotrošniško miselnost, ampak kot vznemirljiv poskus iskanja formalnega izraza lastni filozofiji.

Navdih:

Naredi sam: prenova pohištva

Upcycling: preobrazba lofta s steklenjakom

Notranja oprema iz recikliranih materialov


Foto: Monika Nguyen, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki