Ambient

Moderno stanovanje, ki spominja na pariški butični hotel

To navdihujoče stanovanje, ki se nahaja v Londonu, je leta 2017 oblikoval Maurizio Pellizzoni. Starši so kupili stanovanje kot investicijo in ga prenovili za potrebe hčerke, občasno pa ga bodo tudi oddajali za kratkotrajni najem.

Ambientdizajn 28.3.2018, 8:30


Lastniki so želeli, da stanovanje postane živahno, elegantno, luksuzno in moderno stanovanje, ki bo spominjalo na pariški butični hotel. Z mehkimi pastelnimi barvami in mešanico medenine in kroma v barvni shemi je nastalo ženstveno stanovanje. Mešanica barv, tekstur, tekstila in izbrana umetniška dela odražajo stil stanovanja.

Manjše dupleks stanovanje meri 72 kvadratnih metrov. Pred prenovo je imelo stanovanje majhen in temen hodnik oziroma vhod, pod stopniščem pa se je nahajalo še manjše stranišče. Z novim stopniščem in s transparentnimi materiali je v ta vhodni prostor posijala svetloba. Na ravni vhoda se nahajata obe spalnici in kopalnici, glavni bivalni prostor s strešno teraso pa je v zgornjem nadstropju.

Zaradi enotnih lesenih tal svetlega odtenka je stanovanje prostorno in svetlo. Industrijski stil lestenca, ki visi nad stopniščem, odlično poudarja eleganco svetlih tal in ustvarja lep sij v večernih urah.

Prav vsak centimeter prostora je bil izkoriščen, glavni bivalni prostor pa je največ pridobil z novim panoramskim oknom in strešno teraso, ki nudi razgled na londonsko panoramo. Stanovanje vzbuja občutek, kot da ste končno našli miren kotiček sredi zelo natrpanega in hitečega mesta.

Majhni spalnici imata dostojno velik shranjevalni prostor in tudi kopalnici sta funkcionalni.  

  

Foto: Jake Fitzjones, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Novo stanovanjsko naselje hiš in stanovanj v Oslu na Norveškem

Navdihujoče naselje enodružinskih hiš in sodobnih stanovanj bodo zgradili v Oslu na Norveškem, načrti in vizualizacije pa so delo arhitekturnega biroja Reiulf Ramstad Architects. Arhitekti so zasnovali novo stanovanjsko območje, ki združuje zgodovinske stavbe z novimi zgradbami na privlačen in inovativen način. Več

Majhno stanovanje je lahko tudi lepo

Pomirjujoč ambient hongkonškega majhnega stanovanja, v katerem biva mlad švicarski par, se sklicuje na razpoloženje in občutek švicarske brunarice, sodobno ureditev pa prepleta z azijskimi podrobnostmi in preprostostjo. Projekt, ki ga je zasnovala mlada arhitekturna ekipa Bean Büro, je vključil prenovo majhnega stanovanja v stavbi iz 19. stoletja v starem delu Hong Konga. Več

Rustikalna počitniška hiša z vzdušjem preprostega bivanja

Podjetje Hoedemaker Pfeiffer je ob jezeru Chelan v Washingtonu zasnovalo počitniško rustikalno hišo. Počitniški dom je bil zasnovan za sodobno, preprosto življenje, ki ga navdihuje taborjenje in bivanje na prostem. Več

Sodobna družinska hiša v peščenih in rjavih odtenkih

Hišo v Palangi v Litvi so prenovili v sodobno družinsko hišo po načrtih Ramunasa Manikasanda in Valdasa Kontrimasa. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi