Ambient

Moderno stanovanje v zgodovinski zgradbi v Torinu

To moderno stanovanje v zgodovinski zgradbi sredi Torina v Italiji so leta 2017 prenovili po načrtih podjetja Studioata. Po prenovi je nastalo eklektično moderno stanovanje, v katerem prostori ohranjajo vse izvirne podrobnosti, vendar sodobna ureditev komunicira s temi elementi ter jih vrednoti na sodoben način, predvsem pa jih združuje s potrebami sodobnega življenja.

Ambientdizajn 5.10.2017, 14:36

Cilj lastnikov in arhitektov je bil nenavaden in prilagodljiv prostor, ki lahko postane tako družaben ali zaseben, in sicer v skladu z nameni in razpoloženjem lastnikov.

Dve glavni smeri - od vhoda v kuhinjo in od terase do spalnega prostora - se križajo v salonu, kar potrjuje njegov osrednji položaj.

Izmenjava med temi prostori ter pogledi na teraso in notranje dvorišče so osnovni vozel projekta. Če je salon večinoma ohranil izvirno stanje, se osrednja stena in sodobna galerija nekoliko oddaljita od zapuščine 19. stoletja.

Dve odprtini v steni omogočata funkcionalno in vizualno povezavo med prvim in drugim prostorom, medtem ko so dvokrilna notranja vrata ohranili, jeklene konzole pa omogočajo dostop do mezzanina.Prenovitvene posege so zaključili z obnovo freskastega oboka nad dnevno sobo ter lesenega parketa, ki so ga obnovili. Ta dva izvirna elementa sta narekovala izbor novih materialov. Predvsem nove lesene talne obloge, kjer je ta manjkala, ter sivih tal iz skrilavca v kuhinji, kopalnici in na terasi.  
Navdih:

Sodobna prenova zgodovinske zgradbe v Berlinu

Sončno in prostorno minimalistično stanovanje NANAFoto: Barbara Corsico, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki