Ambient

Moderno stanovanje za tričlansko družino

To elegantno moderno stanovanje, ki se nahaja v Moskvi, je oblikovalo podjetje Geometrium DSGN. V stanovanju živi aktivna tričlanska družina, ki rada potuje. Dva starejša sinova sta se že odselila, vendar se rada vračata domov, medtem ko mlajša hči študentka še živi s starši.

Ambientdizajn 8.6.2017, 9:31
Sprva dvosobno stanovanje so arhitekti preuredili tako, da se v enem prostoru nahajajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba, ter ločeno soba za hčerko in spalna niša, ki bo kmalu postala soba za goste. Velika jedilna miza je bila glavna zahteva družine, saj sinova pogosto prideta na večerjo. Druga zahteva je bila dovolj velik garderobni in shranjevalni prostor, zaradi katerega so se lastniki odrekli dnevnemu stranišču. 

Glavni poseg, ki je potreboval soglasje, je bil pripojitev balkona k dnevni sobi. Ker predelna stena med balkonom in dnevno sobo ni bila nosilna oziroma ni vplivala na konstrukcijo, so jo lahko odstranili. Na nekdanjem balkonu so arhitekti uredili majhen delovni prostor ter bralni kotiček.

Arhitekti so v elegantnem domu uporabili paleto materialov, ki je precej značilna za podjetje Geometrium. Uporabili so zidne barve za stene, parket za bivalne prostore, granit za hodnik in heksagonalno keramiko za kopalnico. Z drsno steno iz lesenih letev so v dnevno-bivalnem prostoru ločili posteljo od dnevne sobe, hkrati pa so drsna vrata dekorativni element, ki prinaša toplino v prostor. Arhitekti so uporabili bogate nevtralne odtenke rjave in sive barve. Interier je opremljen z minimalno količino samostojnega pohištva, večina je vgrajenega. Na splošno vsa notranja oprema in svetila so dekor, ki tvorijo notranjo klimo stanovanja. Nevtralno monokromatsko notranjost poživljajo zelene rastline. Nad jedilno mizo je viseča svetilka z razvejanimi elementi, ki poudarjajo prostornost interierja.   

V sobi za hčerko so lastniki želeli neobičajen shranjevalni prostor, ki je kombinacija odprtih in zaprtih elementov. Hčerkina soba je zaradi tapete v videzu opeke ter modrih in rumenih poudarkov edini prostor, kjer so uporabljene svetle barve. Razsvetljava je kombinacija vgradnih svetil ter svetil v vgrajeni tirnici, za splošno osvetlitev pa so uporabili tudi površinsko montirana svetila v dnevni sobi in kuhinji. Svetloba je tako usmerjena kot tudi mehka hkrati. Čeprav je svetloba usmerjena, je vsako območje dobro osvetljeno. 

Uporabili so tudi razpoloženjsko osvetlitev z LED-trakovi. S pomočjo mobilne aplikacije ali daljinca lahko lastniki uravnavajo barvo in svetlost trakov. Tako lahko preprosto ustvarijo vzdušje, ki ga potrebujejo.

Funkcionalno osvetlitev zagotavljajo talne in namizne svetilke, medtem ko je v kopalnici ogledalo obsijano s pomočjo posebne vgrajene svetilke. Svetloba ne pritegne pozornosti, vendar opravlja svojo funkcijo; to so pravila sodobnega oblikovanja.


Preverite tudi:
Temen in intimen vhod prehaja v svetel dnevno-bivalni prostor.Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki