Ambient

Moderno stanovanje za tričlansko družino

To elegantno moderno stanovanje, ki se nahaja v Moskvi, je oblikovalo podjetje Geometrium DSGN. V stanovanju živi aktivna tričlanska družina, ki rada potuje. Dva starejša sinova sta se že odselila, vendar se rada vračata domov, medtem ko mlajša hči študentka še živi s starši.

Ambientdizajn 8.6.2017, 9:31
Sprva dvosobno stanovanje so arhitekti preuredili tako, da se v enem prostoru nahajajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba, ter ločeno soba za hčerko in spalna niša, ki bo kmalu postala soba za goste. Velika jedilna miza je bila glavna zahteva družine, saj sinova pogosto prideta na večerjo. Druga zahteva je bila dovolj velik garderobni in shranjevalni prostor, zaradi katerega so se lastniki odrekli dnevnemu stranišču. 

Glavni poseg, ki je potreboval soglasje, je bil pripojitev balkona k dnevni sobi. Ker predelna stena med balkonom in dnevno sobo ni bila nosilna oziroma ni vplivala na konstrukcijo, so jo lahko odstranili. Na nekdanjem balkonu so arhitekti uredili majhen delovni prostor ter bralni kotiček.

Arhitekti so v elegantnem domu uporabili paleto materialov, ki je precej značilna za podjetje Geometrium. Uporabili so zidne barve za stene, parket za bivalne prostore, granit za hodnik in heksagonalno keramiko za kopalnico. Z drsno steno iz lesenih letev so v dnevno-bivalnem prostoru ločili posteljo od dnevne sobe, hkrati pa so drsna vrata dekorativni element, ki prinaša toplino v prostor. Arhitekti so uporabili bogate nevtralne odtenke rjave in sive barve. Interier je opremljen z minimalno količino samostojnega pohištva, večina je vgrajenega. Na splošno vsa notranja oprema in svetila so dekor, ki tvorijo notranjo klimo stanovanja. Nevtralno monokromatsko notranjost poživljajo zelene rastline. Nad jedilno mizo je viseča svetilka z razvejanimi elementi, ki poudarjajo prostornost interierja.   

V sobi za hčerko so lastniki želeli neobičajen shranjevalni prostor, ki je kombinacija odprtih in zaprtih elementov. Hčerkina soba je zaradi tapete v videzu opeke ter modrih in rumenih poudarkov edini prostor, kjer so uporabljene svetle barve. Razsvetljava je kombinacija vgradnih svetil ter svetil v vgrajeni tirnici, za splošno osvetlitev pa so uporabili tudi površinsko montirana svetila v dnevni sobi in kuhinji. Svetloba je tako usmerjena kot tudi mehka hkrati. Čeprav je svetloba usmerjena, je vsako območje dobro osvetljeno. 

Uporabili so tudi razpoloženjsko osvetlitev z LED-trakovi. S pomočjo mobilne aplikacije ali daljinca lahko lastniki uravnavajo barvo in svetlost trakov. Tako lahko preprosto ustvarijo vzdušje, ki ga potrebujejo.

Funkcionalno osvetlitev zagotavljajo talne in namizne svetilke, medtem ko je v kopalnici ogledalo obsijano s pomočjo posebne vgrajene svetilke. Svetloba ne pritegne pozornosti, vendar opravlja svojo funkcijo; to so pravila sodobnega oblikovanja.


Preverite tudi:
Temen in intimen vhod prehaja v svetel dnevno-bivalni prostor.Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova hiše v ženstvenem in prefinjenem stilu

Ženstven in prefinjen stil najnovejšega projekta oblikovalskega studia Kingston Lafferty Design kaže, kako je mogoče uspešno združiti minimalistično belo kuhinjo in elegantno jedilnico s temnejšim ozadjem boemsko elegantnega dnevnega prostora. Več

Enosobno stanovanje Jaglana v skandinavskem stilu

Leta 2017 je podjetje Raca Architekci prenovilo stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja, da je nastalo sodobno enosobno stanovanje v skandinavskem stilu. Stanovanje se nahaja v Gdańsku na Poljskem. Več

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila. Več

Jajce savna: zlata ogledala odsevajo pokrajino

Umetniški duo Bigert & Bergström je zasnoval jajčasto savno z zlatimi odsevnimi površinami v najsevernejšem mestu Švedske. Kiparska instalacija ponuja veliko prostora za toploto, razmišljanje in počitek. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki