Ambient

Oaza na otoku Formentera s čudovito bugenvilijo

To očarljivo in sveže domovanje z zunanjim prostorom, ki se nahaja na otoku Formentera, je idealen kraj za pobeg in počitek. Oazo na otoku obdaja čudovita vzpenjalka bugenvilija.

Ambientdizajn 8/12/2015, 9:30 AM

Dom se nahaja na mirnem kotičku, manj kot kilometer stran od plaže. Hiša je oaza svežine, saj jo obdajajo borovci in brinje ter bugenvilija, v zraku pa je prisoten dišeč vonj rožmarina. Vzpenjalka bugenvilija obrašča teraso in ji daje izjemen barvit poudarek. Notranje dvorišče je idealen kraj tako za posedanje na soncu kot tudi v senci, ki se spreminjata glede na čas dneva.

Enonadstropni dom se razprostira v obliki črke U, katero obdaja terasa. Dom je odprt, zračen in poln svetlobe. Bele stene v notranjosti poživljajo barvite tkanine in dodatki. Vse sobe imajo dostop do zunanjih bivalnih prostorov, kar v poletnih mesecih pomaga ohranjati svež zrak. Naravno prezračevanje ponavadi ohladi dom, tako da lastniki le redko potrebujejo klimatsko napravo.

Obožujemo vabeč zunanji prostor v tem domu. Čeprav je plaža tako blizu hiše in nenehno pihlja veter z morja, bi hiša pravzaprav lahko stala tudi v notranjosti otoka, a vzdušje bi bilo nespremenjeno.

Naš najljubši kotiček je zunanji tuš. Nič ni boljše kot prhanje v objemu vrta. To je rajsko doživetje. Praksa, ki jo ta hiša aktivno izvaja, je zbiranje deževnice, saj je voda na otoku dragocena dobrina.

Notranje dvorišče je zaščiteno, tako da ni niti preveč sončno niti vetrovno.

Prostorna dnevna soba z dvema zofama okoli kamina je idealen kraj za pogovor, kadar lastnika ne preživljata prostega časa na prostem. Vabeče vzdušje pa vlada tudi v kuhinji in jedilnici.

V urejanje lastne terase vključite sredozemski način bivanja. Izberite nevtralno pohištvo in ga dopolnite z barvitimi tekstilnimi dodatki. Nekaj namigov najdete v naslednjih člankih:

- Grška vila Gracias a la Vida

- Poletna hiša na Formenteri

- Vila Mandarina: Barve Sredozemlja

- Barvit mediteranski počitniški dom v Valencii

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi