Ambient

Okolica je vplivala na notranjo opremo doma

Leta 2012 je podjetje Burnazzi Feltrin Architetti zasnovalo čudovito sodobno stanovanje, ki se nahaja v bližini vasi S. Cristoforo v Italiji.

Ambientdizajn 4/1/2015, 8:35 AM

Stanovanje MP je zasnovano tako, da stanovalci lahko uživajo v pogledu na jezero Caldonazzo, ki se nahaja v neposredni bližini vasi S. Cristoforo. Le-ta je tradicionalno znana kot ‘obala Trenta’.

Stanovanje ima tri nadstropja. V pritličju se nahaja dnevno-bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico, drugo nadstropje je namenjeno spalnicam, podstrešje pa je namenjeno študiju in sprostitvenim aktivnostim. Glavni del stavbe je obrnjen proti jugu, da je izkoristek zimskega sonca kar največji.

Izbira notranje opreme temelji na opazovanju okoliške pokrajine in aktivnosti, ki potekajo ob jezeru – z gozdom prekrite gore prikličejo podobo svobode in brezmejnosti, medtem ko aktivnosti na prostem, šport in rekreacija nudijo sprostitev in počitek.

Dom je treba opremiti s tako notranjo opremo ter naravnimi materiali, da bo v prostorih ustvarjeno ravnovesje, ki bo omogočalo regeneracijo telesa in duha.

Dnevno-bivalni prostor je edinstven prostor, zahvaljujoč osrednjemu elementu, ki služi različnim namenom v različnih prostorih. Osrednji element je sestavljen iz kamina, katerega dopolnjujejo vsestransko uporabne shranjevalne enote.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki