Ambient

Pastelno zelena, ki poživlja temno barvno paleto

Trendovsko urbano stanovanje v temni barvni paleti poživljajo pastelno zeleni ter leseni poudarki. Minimalistično stanovanje se nahaja v mestnem središču Vilne, zato je stanovanje obdano z zanimivimi in lepimi mestnimi razgledi, ki so jih arhitekti iz oblikovalskega studia Rodeco poskušali ohraniti oziroma kar najbolje izkoristiti.

Ambientdizajn 11.10.2017, 11:05

Z neprekinjeno in dosledno uporabo materialov, svetlo-temno barvno paleto in črnim parketom, ki teče skozi večino bivalnih prostorov, so arhitekti dosegli odprt in navidezno neoviran pretok v interierju.

Ogledala v dnevni sobi odsevajo poglede in ustvarjajo občutek prostornosti, po meri izdelane omare iz svetlega lesa pa dajejo kontrast prevladujočim temnim elementom ter ustvarjajo podobo stene, ki se vije po celotni dnevni sobi naprej v spalnico.

Vsi ti elementi ustvarjajo edinstven značaj minimalističnega stanovanja in sodobno prisotnost.

Ureditev, tipična za celotno stanovanje, je temna osnova s kontrastom v svetlem lesu ter teksturni tekstilni poudarki v pastelno zeleni barvi, zaradi česar je interier eleganten in zelo stilski. V moderni kuhinji in jedilnici se nadaljuje isti urbani stil, poln prefinjenosti – nežna pastelno zelena barva na črni podlagi. 

Moderna kuhinja v kontrastu črnega in svetlega lesa je močna izjava sodobnega oblikovanja.

Po meri izdelane omarice, sijoče kuhinjske naprave in neverjeten kuhinjski otok črne barve skupaj s trendovskimi elementi ustvarjajo dizajnersko podobo kuhinjskega interierja. 

Tri lesene stopnice, ki vodijo do panoramskega okna in dopolnjujejo črn parket, položen v vzorcu ribje kosti, so skoraj umetniško-dekorativni element. 


Navdih:

Moderno stanovanje v Vilni s temno barvno paleto

Sodobno stanovanje, ki je kot intimen brlog


Foto: Leonas Garbačauskas, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki