Ambient

Pastelno zelena, ki poživlja temno barvno paleto

Trendovsko urbano stanovanje v temni barvni paleti poživljajo pastelno zeleni ter leseni poudarki. Minimalistično stanovanje se nahaja v mestnem središču Vilne, zato je stanovanje obdano z zanimivimi in lepimi mestnimi razgledi, ki so jih arhitekti iz oblikovalskega studia Rodeco poskušali ohraniti oziroma kar najbolje izkoristiti.

Ambientdizajn 11.10.2017, 11:05

Z neprekinjeno in dosledno uporabo materialov, svetlo-temno barvno paleto in črnim parketom, ki teče skozi večino bivalnih prostorov, so arhitekti dosegli odprt in navidezno neoviran pretok v interierju.

Ogledala v dnevni sobi odsevajo poglede in ustvarjajo občutek prostornosti, po meri izdelane omare iz svetlega lesa pa dajejo kontrast prevladujočim temnim elementom ter ustvarjajo podobo stene, ki se vije po celotni dnevni sobi naprej v spalnico.

Vsi ti elementi ustvarjajo edinstven značaj minimalističnega stanovanja in sodobno prisotnost.

Ureditev, tipična za celotno stanovanje, je temna osnova s kontrastom v svetlem lesu ter teksturni tekstilni poudarki v pastelno zeleni barvi, zaradi česar je interier eleganten in zelo stilski. V moderni kuhinji in jedilnici se nadaljuje isti urbani stil, poln prefinjenosti – nežna pastelno zelena barva na črni podlagi. 

Moderna kuhinja v kontrastu črnega in svetlega lesa je močna izjava sodobnega oblikovanja.

Po meri izdelane omarice, sijoče kuhinjske naprave in neverjeten kuhinjski otok črne barve skupaj s trendovskimi elementi ustvarjajo dizajnersko podobo kuhinjskega interierja. 

Tri lesene stopnice, ki vodijo do panoramskega okna in dopolnjujejo črn parket, položen v vzorcu ribje kosti, so skoraj umetniško-dekorativni element. 


Navdih:

Moderno stanovanje v Vilni s temno barvno paleto

Sodobno stanovanje, ki je kot intimen brlog


Foto: Leonas Garbačauskas, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova penthouse stanovanja v zgradbi iz 60. let

Prostorno penthouse stanovanje v Melbournu v Avstraliji je popolnoma preoblikovalo podjetje BOarch. Nova panoramska okna in premik glavnih bivalnih prostorov so drastično spremenili podobo modernega doma. Več

Kaj so dekorativni dodatki?

Dekorativni dodatki so najmanjši elementi dizajna, ki naredijo največjo razliko. V notranjem opremljanju veliko govorimo o tem, da je čudovit dizajn vsota posameznih delov. Vsak element prostora - tla, pohištvo, barve, dodatki - igra svojo vlogo in hkrati prispeva k uspehu projekta/dizajna. Danes bomo spregovorili o dekorativnih dodatkih, ki so zadnji korak oziroma element v tem procesu. Več

Pastelne barve za dom mlade družine

Sodobno stanovanje, ki ga je zasnoval Team Design leta 2017, se nahaja v Moskvi. Ker je mlada družina želela svetle prostore, ki bodo vzbujali prijetne občutke in udobje, so bile pastelne barve logična izbira. Več

Prostorno moderno stanovanje v nekdanji tovarni

To navdihujoče moderno stanovanje, ki ga je leta 2014 oblikovala arhitektka Cecilia Avogadro, se nahaja v Milanu v Italiji. Prenovljeno stanovanje je polno zanimivih dizajnerskih elementov ter starih predmetov, ki so jih na svež način vključili v prenovljeni interier. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki