Ambient

Pastelno zelena, ki poživlja temno barvno paleto

Trendovsko urbano stanovanje v temni barvni paleti poživljajo pastelno zeleni ter leseni poudarki. Minimalistično stanovanje se nahaja v mestnem središču Vilne, zato je stanovanje obdano z zanimivimi in lepimi mestnimi razgledi, ki so jih arhitekti iz oblikovalskega studia Rodeco poskušali ohraniti oziroma kar najbolje izkoristiti.

Ambientdizajn 11.10.2017, 11:05

Z neprekinjeno in dosledno uporabo materialov, svetlo-temno barvno paleto in črnim parketom, ki teče skozi večino bivalnih prostorov, so arhitekti dosegli odprt in navidezno neoviran pretok v interierju.

Ogledala v dnevni sobi odsevajo poglede in ustvarjajo občutek prostornosti, po meri izdelane omare iz svetlega lesa pa dajejo kontrast prevladujočim temnim elementom ter ustvarjajo podobo stene, ki se vije po celotni dnevni sobi naprej v spalnico.

Vsi ti elementi ustvarjajo edinstven značaj minimalističnega stanovanja in sodobno prisotnost.

Ureditev, tipična za celotno stanovanje, je temna osnova s kontrastom v svetlem lesu ter teksturni tekstilni poudarki v pastelno zeleni barvi, zaradi česar je interier eleganten in zelo stilski. V moderni kuhinji in jedilnici se nadaljuje isti urbani stil, poln prefinjenosti – nežna pastelno zelena barva na črni podlagi. 

Moderna kuhinja v kontrastu črnega in svetlega lesa je močna izjava sodobnega oblikovanja.

Po meri izdelane omarice, sijoče kuhinjske naprave in neverjeten kuhinjski otok črne barve skupaj s trendovskimi elementi ustvarjajo dizajnersko podobo kuhinjskega interierja. 

Tri lesene stopnice, ki vodijo do panoramskega okna in dopolnjujejo črn parket, položen v vzorcu ribje kosti, so skoraj umetniško-dekorativni element. 


Navdih:

Moderno stanovanje v Vilni s temno barvno paleto

Sodobno stanovanje, ki je kot intimen brlog


Foto: Leonas Garbačauskas, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

MDF Italia: interpretacija prostora in časa

Potovanja, poti, brezčasna mesta. Spreminjanje prostorov in kultur. Različni načini življenja. Oprijemljive in vsakodnevne spremembe, ki vključujejo vse bolj svetovljanske kupce ... Več

Sodobna hiša, zasnovana z mislijo na razgled

Podjetje Cymon Allfrey Architects je zasnovalo sodobno hišo z obsežnim razgledom, le-ta pa se nahaja v Christchurchu na Novi Zelandiji. Moderna hiša se terasasto razprostira po hribu, kar omogoča večini notranjih prostorov neposreden izhod na vrt. Več

Skandinavski dom v Aziji za mlado družino

Moderno stanovanje, ki se nahaja na Tajvanu, je leta 2017 zasnovalo podjetje HOZO Interior Design. Ste tudi vi opazili, kako skandinavski stil in vzdušje skandinavskih domov intenzivno prodira v Azijo in moderno urejena stanovanja? Več

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki