Ambient

Pastelno zelena, ki poživlja temno barvno paleto

Trendovsko urbano stanovanje v temni barvni paleti poživljajo pastelno zeleni ter leseni poudarki. Minimalistično stanovanje se nahaja v mestnem središču Vilne, zato je stanovanje obdano z zanimivimi in lepimi mestnimi razgledi, ki so jih arhitekti iz oblikovalskega studia Rodeco poskušali ohraniti oziroma kar najbolje izkoristiti.

Ambientdizajn 11.10.2017, 11:05

Z neprekinjeno in dosledno uporabo materialov, svetlo-temno barvno paleto in črnim parketom, ki teče skozi večino bivalnih prostorov, so arhitekti dosegli odprt in navidezno neoviran pretok v interierju.

Ogledala v dnevni sobi odsevajo poglede in ustvarjajo občutek prostornosti, po meri izdelane omare iz svetlega lesa pa dajejo kontrast prevladujočim temnim elementom ter ustvarjajo podobo stene, ki se vije po celotni dnevni sobi naprej v spalnico.

Vsi ti elementi ustvarjajo edinstven značaj minimalističnega stanovanja in sodobno prisotnost.

Ureditev, tipična za celotno stanovanje, je temna osnova s kontrastom v svetlem lesu ter teksturni tekstilni poudarki v pastelno zeleni barvi, zaradi česar je interier eleganten in zelo stilski. V moderni kuhinji in jedilnici se nadaljuje isti urbani stil, poln prefinjenosti – nežna pastelno zelena barva na črni podlagi. 

Moderna kuhinja v kontrastu črnega in svetlega lesa je močna izjava sodobnega oblikovanja.

Po meri izdelane omarice, sijoče kuhinjske naprave in neverjeten kuhinjski otok črne barve skupaj s trendovskimi elementi ustvarjajo dizajnersko podobo kuhinjskega interierja. 

Tri lesene stopnice, ki vodijo do panoramskega okna in dopolnjujejo črn parket, položen v vzorcu ribje kosti, so skoraj umetniško-dekorativni element. 


Navdih:

Moderno stanovanje v Vilni s temno barvno paleto

Sodobno stanovanje, ki je kot intimen brlog


Foto: Leonas Garbačauskas, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Mansarda v Moskvi, ki je kot pobeg v eksotiko

Sodobna mansarda, ki jo je zasnoval BHD-Studio, se nahaja v Moskvi. V tej mansardi je arhitektom uspelo združiti na majhni površini skoraj nemogoče stvari. Združili so inspiracijo morja, gora, vzdušje gorske koče in džungle. Ko lastniki zaprejo vhodna vrata, jih dom odnese daleč proč od hitečega velemesta. Več

Dupleks stanovanje z minimalistično-industrijskim značajem

V Milanu je Studio Cicchetti Viscardi opremil dupleks stanovanje za mlado družino. Lastnika sta umetnika. V svojem domu sta želela izčiščene, minimalistične površine ter skoraj asketsko opremljene prostore v prevladujoči monokromatski barvni paleti. Več

Moderno stanovanje z nenavadno jedilnico

Navdihujoče stanovanje, ki se nahaja v Tajpeju na Tajvanu, je v letošnjem letu prenovilo podjetje W & Li Design. Tloris stanovanja je zelo nenavaden, še posebej območje jedilnice. Vsak prostor ohranja svojo individualnost in neodvisnost, prenova pa je rešila tudi težave s prezračevanjem in nezadostno osvetlitvijo v stari hiši. Več

Lesena koča ob ribniku / drsališču

Udobno opremljena lesena koča, ki jo je leta 2017 zasnovalo podjetje Patterns in Prosecco Interiors, se nahaja v Okotoksu v Kanadi. Koča se nahaja v bližini glavnega doma, vseeno pa je toliko oddaljena, da lastniki vanjo ne gredo preko terase kar v copatih. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki