Ambient

Penthouse stanovanje v nevtralni barvni paleti

Sodobno penthouse stanovanje v Bukarešti je leta 2017 zasnoval Ralu Dofin. 200-kvadratnih metrov veliko penthouse stanovanje se nahaja v stanovanjskem kompleksu Cortina v parku Herastrau. Koncept projekta temelji na iskanju ravnovesja naravnih materialov z brezčasnim stilom nevtralnih barv ter poudarku na vizualno zanimivih točkah.

Ambientdizajn 9/18/2017, 1:06 PM

Naravna svetloba igra pomembno vlogo v modernem stanovanju, ki velikodušno prodira skozi panoramska okna. A vhod je edinstvena temna dvorana, v kateri so stene obdelane z dekorativnimi barvami, ki posnemajo zarjavele površine. Tla in stene hodnika asimetrično osvetljuje svetlobni trak. 

Stenska poslikava daje glavnemu bivalnemu prostoru posebno vzdušje. Izbrano pohištvo je nevtralnih oblik in barv, da prispeva k pomirjujočemu vzdušju ter preusmerja pozornost na stensko poslikavo. 

Jedilna miza je zgovoren primer koncepta, ki temelji na kontrastu materialov, ki so izbrani kot teksture, vendar se kljub nasprotju lepo povezujejo med seboj. Tako je masivna lesena plošča nameščena na prosojnih steklenih nogah. Vitrini stoli so skulpturalni elementi v dnevni sobi.

Svetloba vpliva na vzdušje v interierju bolj kot katerikoli drugi dejavnik pri oblikovanju notranje opreme. Ikonična svetila blagovnih znamk Petite Friture, Karman in Flos so skrbno izbrane in postavljene v notranjo scenografijo vsakega prostora.Spalnica prinaša dinamičnost in teatralnost v ta dom z izbranimi elementi ter teksturami. Svetilke, ki so uporabljene v spalnici, napolnijo velik prostor s svojo velikostjo in krhkostjo ter mu dajo prefinjen učinek. Naravni elementi so kot barvni poudarki vključeni v interier.  

Arhitekt Ralu Dofin je nevtralni barvni paleti dodal potrebne teksture za kontrast, ki dajo dizajnu značaj in globino. Penthouse stanovanje je tako postalo prostor estetske in funkcionalne harmonije, vzdušje v njem pa je sproščujoče in uravnoteženo. 

Navdih:

Minimalistični dom: bela barva ni modna muha


Foto: Arthur Tintu, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki