Ambient

Penthouse za dva

Mladostno penthouse stanovanje, ki se nahaja v Voluntari v Romuniji, je leta 2016 zasnoval NOISTUDIO. Projekt se je začel z Eduardovo in Roxanino željo po življenjskem stilu, ki bi bil čim bolj podoben življenju v hiši z vrtom. Želja po določenem življenjskem stilu je lastnika vodila do nakupa penthouse stanovanja s teraso, ki je dovolj velika, da lahko nadomesti sanje po vrtu.

Ambientdizajn 5.10.2016, 9:03
Glavne arhitekturne usmeritve so izhajale iz dejstva, na kakšen način bosta uporabljala dom in kakšno zgodbo bo ponudil posamezni prostor: postelja z videzom vzmetnice na tleh, lepotilni prostor za Roxano, zunanji sprostitveni prostor, kjer bo dovolj prostora za zunanjo jedilnico in pasjo hišico, fleksibilna dnevna soba, ki bo dovolj prostorna za večerje s prijatelji, ki bo romantično mesto pred kaminom ter udobno mesto pred televizijo – vse pa bo narejeno v sodobnem minimalističnem stilu in s ščepcem barve. 



Projekt se je razvijal tudi glede na omejitve izvirnega tlorisa stanovanja: prvi kamin, ki je po videzu bolj spominjal na štedilnik na drva, radiator zraven televizije, notranje stene so vse mavčnokartonske ter terasa, ki ni intimna in je brez osebnosti … 

Arhitekti so iskali načine prenove, ki ne bi vključevali velikih gradbenih del ter večjih količin gradbenih odpadkov, zato je prenova stanovanja temeljila na izdelanih predmetih, oblogah in modulih, ki so jih prepeljali v stanovanje.

Arhitekti so harmonično povezali trenutke, ki jih lastnika želita doživeti v domu, da je nastal fleksibilen prostor z eksperimentalno naravo. 

Osrednji modul, izdelan iz jekla, organizira in določa bivalni del s sedežno garnituro ter združuje kamin, televizijo in jedilno mizo, ki deluje kot povezava s kuhinjo, le-to pa lahko uporabljajo kot bar, od koder si lahko lastnika ogledate tekme skupaj s prijatelji, ki sedijo na kavču.















Zunanji modul na terasi omogoča preobrazbo od jedilne mize v posteljo za sprostitev oziroma sončno posteljo, ki je namenjena poležavanju in sončenju, medtem ko je pasja hišica skrita v koritu z visoko travo. Zunanja zavesa, ki dopolnjuje opremo, spremeni zunanji prostor v skrito oazo sprostitve.  





Foto: Scorcealof Cosmin Tiberiu, Andi Alexandru Buftea, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki