Ambient

Pisarna v Stockholmu je postala moderen dom

Preprosto obožujemo domove, kot je ta, ki imajo močno, edinstveno osebnost in nesporen šarm. Domove, ki združujejo vintage čar preteklosti s čudovitimi modernimi in svežimi dodatki ter umetniškim pogledom glede na svojo funkcijo.

Ambientdizajn 7/26/2017, 10:25 AM

Staro pisarno v Stockholmu je Note Design Studio preobrazil v sodoben dom, v katerem so izvirne lastnosti uporabljene kot odskočna deska, navdih, na katerem je nastal sodoben dom. Dekorativne obrobe (štukature) na stropovih in stenah, čudoviti vzorci v lesenem parketu in tri veličastne lončene peči so navdihujoči poudarki, na katerih je nastal značaj novega doma.

Nepozabno barvno paleto stanovanja - vsak prostor ima svojo različico osnovne pastelne barve -, so navdihnile sledi izvirnih barv, ki so jih našli v stanovanju. Tudi lončene peči so v odtenkih zelene, rožnate in rumenkaste barve, zato so jih oblikovalci izbrali kot osnovo za drzno in vitalno barvno paleto celotnega stanovanja.

Z združitvijo lepih izvirnih poudarkov s trendovskimi novimi dodatki so oblikovalci ustvarili edinstven prostor z nepozabno prisotnostjo. Tudi estetska zasnova sodobnih svetilk se nepričakovano dobro ujema s stenskimi obrobami, štukaturami in rozeto. 

Uporaba trendovskega teraca za oblikovanje kuhinjskega otoka, kavne mizice in drugih podrobnosti v stanovanju ustvarja sodoben poudarek in zanimivo osrednjo točko v prostoru. Notranja oprema je kombinacija sodobne elegance, udobja, trendovskih in brezčasnih dodatkov, ki prihajajo iz različnih obdobij. 

Raziskovanje različnih prostorov tega stanovanja je kot biti del pravljice. Živahne pastelne barve in drzne kombinacije, dizajnerski elementi in umetniški poudarki ter celo svetloba, ki prihaja skozi bogate teksture zaves, katere so v istem odtenku kot stene.

Navdih:

Sodobno zasebno stanovanje s poslovnimi prostori se nahaja v Parizu. Arhitekti podjetja The Manser Practice Architects so poleg stanovanja, pisarniških prostorov opremili tudi dva salona, ki služita kot recepcija, prostor za neformalno druženje in hitre sestanke. Več v članku Pastelne barve poživljajo dnevno sobo v pisarni.


Foto: www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki