Ambient

Podstrešno stanovanje z dvema sončnima terasama

Sodobno podstrešno (mansardno) stanovanje ima izjemen pogled na Stockholm in nepozabne sončne zahode. Stanovanje meri 188 kvadratnih metrov in ima poleg glavnih bivalnih prostorov še tri spalnice in dve sončni terasi ter obilo naravne svetlobe, v prostorih pa vlada občutek prostornosti.

Ambientdizajn 9/2/2015, 12:58 PM

Obiskovalca na vhodnih vratih pozdravi vhodni prostor s shranjevalno omaro in sivimi tlakovanimi tlemi. Kuhinja, dnevna soba in jedilnica se nahajajo v odprtem prostoru oziroma tlorisu, ki spodbuja druženje.

Osrednja točka dnevne sobe je kamin, ki popestri vzdušje v mrzlih švedskih večerih. Z uporabo minimalistične barvne palete v sivi in beli barvi so oblikovalci uspeli ustvariti občutek svežine v celotnem stanovanju.

Visok strop in okna na vseh straneh omogočajo razgled iz naslanjača. Lesena tla ustvarjajo vizualno nasprotje s stenami in pohištvom ter vnašajo toplino.

Vam je všeč jedilnica? Podobne stole in mizo lahko kupite v spletni trgovini Opremisidom.si: stol Bamb in miza Belina.

Sanjsko

Majhni terasi sta pomemben del stanovanja, saj v notranjost prinašata veliko naravne svetlobe, hkrati pa sta tudi elementa, ki razgibata podobo stanovanja. Terasi lastnikom omogočata, da so v tesnem stiku z mestom, hkrati pa se sproščajo in družijo v objemu doma.  

Spalnice so zaradi preproste barvne kombinacije in velikih okenskih odprtin prijetne in vabeče. Spa kopalnica s savno in z jacuzzijem izboljšati kakovost bivanja v tem skandinavskem domu.

Več nasvetov o ureditvi doma v skandinavskem stilu najdete v:

- Kaj se lahko naučimo od skandinavskih stanovanj?

- Prinesite zunanjost v notranjost

- Lesena skandinavska hiša P&L

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki