Ambient

Prenova zastarelega stanovanja in notranje opreme

Sodobno stanovanje se nahaja na vrhu Dan Hotela v Tel Aviv v Izraelu, zasnoval pa ga je arhitekt in notranji oblikovalec Roy David. Prenova zastarelega stanovanja in notranje opreme se je začela, ko je oblikovalec zasnoval sodobno minimalistično stanovanje z brezčasnimi oblikami, ki bi jih lastnik lahko sčasoma nadgradili z razkošnimi materiali. Prenova zastarelega stanovanja je najprej posegla v okna in balkonsko ograjo, ki je preprečevala razgled.

Ambientdizajn 11/21/2015, 3:34 PM

Oblikovalec je želel poudariti pogled na morje in sprostitev ob pogledu nanj, in sicer tako, da bi razgled spremljal lastnika stanovanja in bi le-ta postal del njegovega vsakdana. K notranjosti stanovanja so priključili velik del balkona, ki ni bil sorazmeren s površino stanovanja in je večino časa ostajal neuporabljen.

Z zamenjavo oken in balkonske ograje je oblikovalec notranjosti stanovanja omogočil brezmejni pogled na morje, del balkona pa je uspešno povezal z dnevno sobo. S tema dvema posegoma je oblikovalcu uspelo spremeniti stanovanje v udobno sodobno stanovanje, v katerem je razgled razkošen dodatek.

Stanovanje s 110 kvadratnimi metri bivalne površine ter z 2,8 metra visokimi stropovi je last znanega umetnika. Umetnik je podprl minimalistični pristop oblikovalca pri prenovi zastarelega stanovanja in notranje opreme. Ob vstopu v prostor obiskovalca pozdravijo biserno bele stene in stropovi ter granitno sive ploščice, ki zaokrožijo moderen stil.

Večina notranje opreme in dekorativnih elementov v stanovanju je izdelana po naročilu, večinoma oblikovana iz naravnega lesa in dopolnjena s črnim granitom in medenino. Izbrana paleta materialov je ustvarila minimalistično, razkošno, vendar toplo vzdušje.

Dnevna soba je opremljena z naslanjačem Eames, starinsko perzijsko preprogo in klubsko mizico, ki omogoča enostavno in udobno postrežbo. Steklene noge jedilne mize so usklajene z vizijo oblikovalca in ustvarjajo edinstveno lebdečo umetnino. Končni rezultat je prenova zastarelega stanovanja in zastarelega stila notranje opreme v sodoben minimalistični dom, ki je popolnoma integriran v hotelsko infrastrukturo.

Glavna spalnica in soba za goste sta bili razširjeni in opremljeni s pametno tehnologijo: avtomatskim sistemom razsvetljave, električnimi zavesami, dvojno zastekljenimi okn z UV-filtri ter notranjim električnim sistemom senčenja.

Navdih:

Ali je dom star 10 let ali pa 110 let, posodobitev doma je vedno izziv. Več v članku Ali vaš dom potrebuje lepotno osvežitev?

Prenova. Beseda, ki pričara podobo grdega in s prahom napolnjenega prostora. Pomislite na prenovo kuhinje, štedilnik, hladilnik in pomivalni stroj pa se nahajajo sredi dnevne sobe? Še huje je prenova kopalnice v bloku, vaša družina pa mora na stranišče k sosedom, saj je edina kopalnica nedelujoča. Več v članku Kako se izogniti napakam pri prenovi.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki