Ambient

Rešitve iz stekla in kovine so preobrazile dom

Lahka in sodobno oblikovana notranjost viktorijanske opečnate hiše iz 19. stoletja, ki se nahaja v Fulhamu, okrožju Londona, je delo Emergent Design Studia. Združevanje dveh različnih obdobij na eleganten in decenten način ni nikoli enostavno, vendar je arhitektom uspelo ohraniti opečnato konstrukcijo in fasado, v interier pa dodati modernistične rešitve iz stekla in kovine.

Ambientdizajn 11/26/2016, 3:51 PM
Osrednji in zadnji del stavbe so arhitekti skrbno razširili proti vrtu v skladu z zgodovinskimi omejitvami, glavni bivalni prostori pa so doživeli dramatično spremembo. 

Vstopimo v pritličju in se sprehodimo skozi dnevno sobo in bralni kotiček, v katerem je drsna stena tako funkcionalen element, ki ločuje dnevno sobo od hodnika, kot tudi dekoracija.

Nenavadna oblika hiše, ki je dolga in ozka, vključuje pametne arhitekturne elemente. Obsežni svetlobniki odkrivajo sodobno notranjost, bogato osvetljeno z naravno svetlobo, in odprte prostore.

Razširjena bivalna klet je vizualno in fizično povezana z zgornjim nadstropjem (moderno kuhinjo) preko svetlobnikov, steklenih tal in stopnic, kar ustvarja odprt in prilagodljiv interier in prijetno družinsko okolje.

Navdih: 
Nov tloris pritličja in kleti ter povezava z vrtomMinimalistična hiša s kuhinjo v kleti in dvoriščemEleganca gladkih lesenih tal in pohištvo v sivorjavih odtenkih v dnevno-bivalnem prostoru so tako klasičnih kot tudi sodobnih prvih. 

Notranja oprema bivalne kleti je elegantna, minimalistična in moderna. Minimalistična barvna paleta in naravni materiali ustvarjajo mirno in vedro vzdušje v domači pisarni in dnevni sobi, za nekaj barvitih poudarkov v rumeni, oranžni in zeleni barvi pa poskrbijo igrače, saj se igralnica nahaja v zadnjem delu odprtega kletnega prostora. Če ste mlada družina in bi potrebovali več igralnega prostora ali pa nekaj trenutkov tišine, popolnoma razumemo vaše navdušenje nad tem kletnim bivalnim prostorom in drsnimi vratiNavdih:

Nova minimalistična dnevna soba se nahaja v kleti 

Klet je postala osrednji prostor z izhodom na vrt


Foto: NAARO, www.homeadore.com, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki