Ambient

Rešitve iz stekla in kovine so preobrazile dom

Lahka in sodobno oblikovana notranjost viktorijanske opečnate hiše iz 19. stoletja, ki se nahaja v Fulhamu, okrožju Londona, je delo Emergent Design Studia. Združevanje dveh različnih obdobij na eleganten in decenten način ni nikoli enostavno, vendar je arhitektom uspelo ohraniti opečnato konstrukcijo in fasado, v interier pa dodati modernistične rešitve iz stekla in kovine.

Ambientdizajn 26.11.2016, 15:51
Osrednji in zadnji del stavbe so arhitekti skrbno razširili proti vrtu v skladu z zgodovinskimi omejitvami, glavni bivalni prostori pa so doživeli dramatično spremembo. 

Vstopimo v pritličju in se sprehodimo skozi dnevno sobo in bralni kotiček, v katerem je drsna stena tako funkcionalen element, ki ločuje dnevno sobo od hodnika, kot tudi dekoracija.

Nenavadna oblika hiše, ki je dolga in ozka, vključuje pametne arhitekturne elemente. Obsežni svetlobniki odkrivajo sodobno notranjost, bogato osvetljeno z naravno svetlobo, in odprte prostore.

Razširjena bivalna klet je vizualno in fizično povezana z zgornjim nadstropjem (moderno kuhinjo) preko svetlobnikov, steklenih tal in stopnic, kar ustvarja odprt in prilagodljiv interier in prijetno družinsko okolje.

Navdih: 
Nov tloris pritličja in kleti ter povezava z vrtomMinimalistična hiša s kuhinjo v kleti in dvoriščemEleganca gladkih lesenih tal in pohištvo v sivorjavih odtenkih v dnevno-bivalnem prostoru so tako klasičnih kot tudi sodobnih prvih. 

Notranja oprema bivalne kleti je elegantna, minimalistična in moderna. Minimalistična barvna paleta in naravni materiali ustvarjajo mirno in vedro vzdušje v domači pisarni in dnevni sobi, za nekaj barvitih poudarkov v rumeni, oranžni in zeleni barvi pa poskrbijo igrače, saj se igralnica nahaja v zadnjem delu odprtega kletnega prostora. Če ste mlada družina in bi potrebovali več igralnega prostora ali pa nekaj trenutkov tišine, popolnoma razumemo vaše navdušenje nad tem kletnim bivalnim prostorom in drsnimi vratiNavdih:

Nova minimalistična dnevna soba se nahaja v kleti 

Klet je postala osrednji prostor z izhodom na vrt


Foto: NAARO, www.homeadore.com, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki