Ambient

Rešitve iz stekla in kovine so preobrazile dom

Lahka in sodobno oblikovana notranjost viktorijanske opečnate hiše iz 19. stoletja, ki se nahaja v Fulhamu, okrožju Londona, je delo Emergent Design Studia. Združevanje dveh različnih obdobij na eleganten in decenten način ni nikoli enostavno, vendar je arhitektom uspelo ohraniti opečnato konstrukcijo in fasado, v interier pa dodati modernistične rešitve iz stekla in kovine.

Ambientdizajn 26.11.2016, 15:51
Osrednji in zadnji del stavbe so arhitekti skrbno razširili proti vrtu v skladu z zgodovinskimi omejitvami, glavni bivalni prostori pa so doživeli dramatično spremembo. 

Vstopimo v pritličju in se sprehodimo skozi dnevno sobo in bralni kotiček, v katerem je drsna stena tako funkcionalen element, ki ločuje dnevno sobo od hodnika, kot tudi dekoracija.

Nenavadna oblika hiše, ki je dolga in ozka, vključuje pametne arhitekturne elemente. Obsežni svetlobniki odkrivajo sodobno notranjost, bogato osvetljeno z naravno svetlobo, in odprte prostore.

Razširjena bivalna klet je vizualno in fizično povezana z zgornjim nadstropjem (moderno kuhinjo) preko svetlobnikov, steklenih tal in stopnic, kar ustvarja odprt in prilagodljiv interier in prijetno družinsko okolje.

Navdih: 
Nov tloris pritličja in kleti ter povezava z vrtomMinimalistična hiša s kuhinjo v kleti in dvoriščemEleganca gladkih lesenih tal in pohištvo v sivorjavih odtenkih v dnevno-bivalnem prostoru so tako klasičnih kot tudi sodobnih prvih. 

Notranja oprema bivalne kleti je elegantna, minimalistična in moderna. Minimalistična barvna paleta in naravni materiali ustvarjajo mirno in vedro vzdušje v domači pisarni in dnevni sobi, za nekaj barvitih poudarkov v rumeni, oranžni in zeleni barvi pa poskrbijo igrače, saj se igralnica nahaja v zadnjem delu odprtega kletnega prostora. Če ste mlada družina in bi potrebovali več igralnega prostora ali pa nekaj trenutkov tišine, popolnoma razumemo vaše navdušenje nad tem kletnim bivalnim prostorom in drsnimi vratiNavdih:

Nova minimalistična dnevna soba se nahaja v kleti 

Klet je postala osrednji prostor z izhodom na vrt


Foto: NAARO, www.homeadore.com, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna kuhinja z izjemno dolgim panoramskim oknom

Sodobno dvonadstropno hišo v Montrealu v Kanadi je leta 2017 preuredilo podjetje naturehumaine [architecture + design]. Prvi korak k prenovi hiše iz poznih 40. let prejšnjega stoletja je bilo odprtje zadnje fasade. Več

Industrijsko stanovanje, ki je nastalo iz mehanične delavnice

V Italiji se nahaja to industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Miro Architetti leta 2014. Nekdanja mehanična delavnica v pritličju stavbe na obrobju Bologne je postala industrijsko stanovanje. Več

Trikotna hiša s skandinavsko notranjostjo

V Lvivu v Ukrajini se nahaja moderna trikotna hiša, ki jo je leta 2018 zasnovalo podjetje BY Visuals. T-hiša je trikotna stavba, ki je neločljivo povezana s tradicionalno ukrajinsko karpatsko arhitekturo. Več

Industrijsko loft stanovanje, ki ima košček narave

Industrijsko loft stanovanje, ki ga je leta 2017 zasnovalo podjetje Habitan Architecture, se nahaja v Barceloni v Španiji, v zgradbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Interier je prostoren, z močnimi betonskimi stebri in kovinskimi vrati industrijskega videza. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki